Star Citizen: Elérte az ötmillió dolláros támogatást

Szinte már a kezdetektől fogva borítékolható volt, hogy a Wing Commander széria atyja, Chris Roberts által megálmodott űrszimulátort, nevezetesen a PC-exkluzív Star Citizen-t a vártnál is nagyobb érdeklődés fogja övezni. A Kickstarter oldalon eredetileg tervezett 500.000 dolláros támogatást ugyanis már 26 nappal ezelőtt sikerült elérniük, mára pedig már ennek tízszeresét is meghaladta az eddig felajánlott összeg. 17 órával a határidő lejárta előtt immár 5.000.000 USD-re rúgott a játékosok által felajánlott összeg, ami azóta is folyamatosan növekszik.

Amikor a Gamepod oldalán beszámoltunk a Star Citizen projekt indításáról, már akkor lehetett látni, hogy itt valami nagy dolog van készülőben. Azóta minden egyes újabb információ megerősítette a tényt, hiszen egymást követték a felajánlások, a fejlesztők pedig újabbnál újabb célt tűztek ki maguk elé. A játékot 2014. végén tervezik megjelentetni, kizárólag csak PC-re, hiszen elmondásuk szerint a konzolok túl gyengék lennének hozzá. Amennyiben betartják az eddig befolyt összegekért tett ígéreteiket, akkor egy eszméletlenül jó programmal gazdagszunk 2 év múlva.

A cikk írásának pillanatában még nyolc óra és harminc perc van hátra a határidőig. Aki kíváncsi, mennyivel zárul a Star Citizen Kickstarter támogatottsága, az az élő oldalon követheti az eseményeket.

Azóta történt

Előzmények