Star Citizen: Ömlik a pénz

Tíz nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Star Citizen című játék immár 18 millió dollárnyi támogatásnál tart. Ma pedig, egy hét leforgása alatt meglett a 19 millió, ezért Chris Roberts és csapata újabb célt tűzött ki maga elé: összegyűjteni 21 millió dollárt. Amennyiben ez sikerül, akkor a játékban lehetőségünk lesz roncsvadászként is tevékenykedni (Salvage Mechanic).

Roncsvadászként az univerzum rejtett szegleteiben kutatunk a Hadesian nevű ősi faj hajóroncsai után. Értékes felszerelést és rakományt szerezhetünk így, amennyiben pedig egy kicsit beleássuk magunkat a történelembe, akkor mi lehetünk az elsők, akik felfedeznek egy teljesen új idegen fajt. Azonban ehhez legalább 23 millió dollárnak kell összegyűlnie, máskülönben nem lesz elérhető a roncsvadász karrier. Hogy akkor miért írtak 21 milliót, miközben 23 kell hozzá? A válasz alább található.

A játék hivatalos oldalán tették közzé a bejelentést, ahol egyúttal azon reményüknek is hangot adtak, hogy a Star Citizen című játék bejelentésének első évfordulójára (október 10.) összegyűlik a 21 millió dollár. Azt is közölték, hogy szeretnének legalább 20 millió dollárt a fejlesztésre fordítani. Ehhez viszont 23 milliónak meg kell lennie, hogy a Kickstarter oldalnak járó 10%, a PayPal által levett 4-5%, valamint a játékhoz járó fizikai extrák és a Roberts Space Industries (RSI) szerverek és oldal felépítésének és karbantartásának költségei mellett elég legyen a pénz.

A levél végén egy szavazás is található, melyben azt kérdezik a közösség tagjaitól, hogy amennyiben összegyűlik a 23 millió dollár, folytassák-e a gyűjtést, vagy nyilvánítsák sikeresnek a projektet és zárják le. Eddig több, mint 13.000 szavazat érkezett, melynek 88%-a azt kéri, folytassák a gyűjtést, hogy ezzel is több tartalom kerülhessen bele a játékba, esetleg még a program is előbb megjelenhet, ha kellő mennyiségű extra pénz gyűlik össze.

Azóta történt

Előzmények