Star Citizen: Csúszik a Dogfight modul

Szomorúak a Star Citizen rajongók, hiszen már mindenki tűkön ülve várta, hogy kipróbálhassa a Dogfight modult, erre Chris Roberts nemrég bejelentette, hogy a projekt gyorsabb befejezése érdekében pár hónappal eltolják annak megjelenését. Elmondása szerint ugyanis a Dogfight modulnak lényegesen csiszoltabbnak kell lennie, mint az eddigi alfa változat, mert ez lesz az első, ami már jelentős játékmenetet is biztosít a rajongóknak, így nem okozhatnak vele csalódást - nem érzi ugyanis, hogy könnyen elnézik a hibákat a felhasználók, csak mert egy pre-pre-alfával játszanak.

A fenti nyilatkozatból az derülhet ki számunkra, hogy Chris Roberts és csapata nagyon szeretett volna kiadni egy pre-pre-alfa változatot a Dogfight modulból hó végén, ám időközben akkora figyelmet kapott a Star Citizen - elsősorban a rengeteg felajánlott pénznek köszönhetően -, hogy egyszerűen már nem merik bevállalni. Ennek oka főleg az, hogy amennyiben megjelenne az előzetes kiadás, bőven akadnának olyanok, akik nem vennék tekintetbe annak alfa mivoltát, és a hibák láttán egyből leértékelnék a játékot, ez pedig rossz kihatással lehet az egész projektre.

Chris Roberts szerint két választásuk volt: vagy leállnak a fejlesztéssel és nekilátnak, hogy a decemberi határidőre készen legyenek valamivel, amit kiadhatnak, még ha nem az általuk nem megfelelőnek tartott minőségben is, vagy pedig mindent folytatnak tovább, ahogy eddig, és így olyasmit építhetnek fel, ami majd a végleges játék felé mutat.

Mindezt az ő szempontjukból tökéletesen meg lehet érteni, de mi van azokkal a támogatókkal, akik pont amiatt fektettek pénzt a projektbe, hogy kipróbálhassák ezeket az alfa-, és béta-kiadásokat? Lehetne egy pre-pre-alfa, majd, miközben a támogatók azt próbálgatják - mások úgysem érhetnék el -, addig ők nyugodtan polírozhatták volna, arról nem is beszélve, hogy visszajelzésekkel is gazdagabbak lennének, elvégre eddig már nagyjából 300.000 felhasználóról beszélünk.

Azóta történt

Előzmények