Star Citizen: 23 milliónál járnak, bejelentették a 25 milliós célt

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be Chris Roberts és csapata a Star Citizen című játékot. Félmillió dollárt kértek a támogatóktól Kickstarteren, ami szinte napokon belül össze is gyűlt, és mire lejárt a határidő, máris ötmillió dollárt adományoztak a játékosok a Cloud Imperium Games új játékára (Ez az eredetileg kért összeg tízszerese volt, ám a gőzhenger csak ekkor kezdett beindulni).

Ilyen lesz a Retaliator típusú űrhajó pilótafülkéje

Bár a Kickstarter kampány több, mint sikeresen zárult, a Cloud Imperium Games az adományozók véleményét kikérve és általuk támogatva folytatta a gyűjtést, így idén augusztusban már 10 millió dollárnál tartott a felajánlás. Ekkor adták ki a hangárszint bemutatót és a támogatók számára a kipróbálható szintet, ami látványosan meghozta a játékosok kedvét a programhoz.

Gyakorlatilag ettől a perctől kezdve folyamatosan ömlik a pénz a Star Citizen című játék készítésének támogatására. Két hét leforgása alatt majdnem ugyanannyival nőtt a felajánlott összeg, mint az eddig összegyűjtött 10 millió, így szeptember elején már 18 millió dollárnak örülhettek a készítők.

Ez pedig a pilótafülke mögötti rész

Ezt követően szinte hetente számoltunk be az újabb millió dolláros emelkedésekről, míg múlt héten megdőlt a rekord, 22 millió dollárral a Star Citizen lett minden idők legtámogatottabb projektje. Ekkor már nagy távlatokban mertek gondolkodni, sorra érkeztek az újabb mérföldkövekre ígért bővítések, melyek 23 millió dollár elérését tűzték ki céljuk eléréséhez.

Tegnap ez is összejött, immár átlépte a 23 millió dollárt a támogatás összege, ezért újabb cél látott napvilágot. Ezúttal 25 millió dollár összegyűlése esetén egy új hajótípust - nem egyetlen modellt! - kapunk, melyeket később tovább lehet fejleszteni. Amennyiben sikerül, kibővítik az eredetileg tervezett alfa tesztelési időszakát is a játéknak. Eddig ugyanis először csak Észak-Amerikában akartak szervereket indítani, majd később bővíteni Európa és Ausztrália felé, hogy elkerüljék a késleltetési problémákat. Viszont, ha összejön 25 millió, akkor szélesebb infrastruktúra is megvalósulhat.

A Star Citizen című sandbox játék kizárólag csak PC-re készül, megjelenése jövő év végén várható, ha minden terv szerint alakul.

Azóta történt

Előzmények