Sony: tudnivalók Tokióból

Hirdetés

>> Az előző üzleti év második fele egészen jól sikerült, így nem meglepő, hogy a Sony azt tűzte ki céljául, hogy a mostani esztendőben mindegyik negyedévben nyereséges legyen a videójáték részleg. A PlayStation Portable-től a mostanihoz hasonló jó teljesítményt, míg a PlayStation 3-tól egyértelműen javulást várnak.

>> Bemutattak egy új PlayStation 3 szolgáltatást, amely a Life with PlayStation logó alatt szeretne hódítani: egy virtuális földgömb segítségével híreket és időjárással kapcsolatos információkat érhetünk el a világ számtalan pontjára vonatkozóan. Mindez lentebb néhány kép formájában is megtekinthető - a szolgáltatást egyébként a későbbiekben további funkciókkal bővítik majd.


>> Hajszálnyira van a tízmilliótól a PlayStation Network felhasználók száma: jelenleg 9,8 milliónál tart világszerte. Azt is megtudtuk, hogy ezidáig több, mint 170 millió letöltés ment végbe a PlayStation 3 online felületén.

>> Régóta nem hallottunk már a Level 5 fejlesztésében készülő PlayStation 3 exkluzív RPG-ről, a White Knight Story-ról: a Sony most elárulta, hogy a játék még ebben az üzleti évben a boltokba fog kerülni, így legkésőbb 2009 márciusában meg fog jelenni - mindenképpen örömteli hír.

>> A PlayStation 2 és a PlayStation 3 eladásai összesítve átlépték az 50 milliós határt világszinten.


>> Az Egyesült Államokban új PlayStation 3 szolgáltatás indul a nyáron: a PlayStation Store-ban elérhetővé válnak a letölthető filmek. Európa és Japán valamikor a későbbiekben kap majd a virtuális videótékából.

>> Végezetül a Sony által megfogalmazott célok a mai rendezvényről: több nem játékokkal kapcsolatos tartalom és szolgáltatás, a PlayStation Network fejlesztése, a piac növelése és a felhasználótábor bővítése, és a legfontosabb, a videójáték részleg nyereségességének visszaállítása a 2008-as üzleti évben.

  • Kapcsolódó cégek: