Sony: Több kiegészítőt és kevesebb DLC-t [Szavazás]

A Sony egyik embere, Rob Dyer azon a véleményen van, hogy szerinte a kiadóknak inkább lemezeken kellene kiadniuk a játékaikhoz szánt extra tartalmakat, mint DLC formájában. Egy Gamasurta-nak adott interjúja során Dyer kifejtette, hogy a DLC-ket a játékosok körülbelül 70-73%-a vásárolja meg, pedig ennek a számnak 100%-nak kellene lennie.

Hozzátette még azt is, hogy mivel a játékosok 70-73%-a rendelkezik pusztán interneteléréssel, ezért ők nem is férhetnek hozzá a digitális úton terjesztett extra tartalmakhoz. Azonban ha ezeket a tartalmakat meg lehetne vásárolni egy külön lemezen, akkor biztosan többen vennék meg őket, nem is beszélve arról, hogy teljesen más érzés a dobozt a kezünkben tartani a lemezzel együtt, mint egy megfoghatatlan, lemezen tárolt bithalmazzal rendelkezni.

Ugyanakkor elismeri, hogy maga a DLC nem rossz ötlet, hiszen küzdeni kell a használt játékok kereskedelme ellen, és fenn kell tartani a játékosok érdeklődését még a játék megjelenése után is, hogy tovább játszanak a játékokhoz adott extra tartalmakkal. Azonban szerinte ezeket lemezen kellene kiadniuk, mert így sokkal többen vennék meg őket. Így fogalmazott:

"Beszélhetünk arról is, hogy miért fontos a DLC ahhoz, hogy limitáljuk a használt játékok kereskedelmét, és hogy a játékosokat a játékok mellett tartsuk. Én is szintén azon vagyok, hogy ez így legyen. Szeretem a DLC-ket. Viszont én lemezen akarom megkapni őket, hogy 100%-osan tudjak játszani ezekkel a dolgokkal odakint, internet nélkül is."

Megemlítette azt a tényt is, hogy a Sony PlayStation 3 által támogatott Blu-ray formátumú lemezre sokkal több adat fér el, mint 9 GB, és ezért ő tényleg többet akarna csinálni, már csak azért is, hogy ily módon megmutathassa az ő gépük és a konkurens Microsoft XBOX360 közötti különbséget.

Megjegyzés: A képen a saját játékaim láthatóak, a WoW-val már nem játszom, de a mai napig az egyik legszebb csomagolásban megvett játékaim közé tartozik, ezért őrzöm a lemezeket. Az Awakening című kiegészítő pedig nemrég jelent meg a Dragon Age-hez. Azért tettem be ezt a képet, mert kapcsolódik a témához. Jelesül az Awakening egy nagyon jó kiegészítő lett, amit megvettem, azért mert lemezen adták, és mert sokkal többet nyújtott, mint egy sima DLC.

Ti mit gondoltok erről a dologról? Szerintetek igaza van az úriembernek, és ha lemezen értékesítenék a játékokhoz kiadni kívánt extra tartalmakat, úgy valóban többen vennék meg azokat? Te személy szerint hogyan vélekedsz erről a kérdésről? Szavazásunkban erre keressük a választ. Ki melyik megoldást preferálná jobban, ha őt kérdeznék meg a témában?

Azóta történt

  • Sony Move Tech demo

    Az IGN főszerkesztője teszteli milyen is gyakorlatban a Sony MOVE vezérlője.