Feláldozták a kamerát, hogy olcsóbb legyen a PS4

Amikor az idei E3 rendezvényen a Sony bejelentette, miszerint kerek 100 dollárral lesz olcsóbb a PlayStation 4 a konkurens Microsoft konzoljánál, a közönség kitörő örömmel fogadta a hírt. Ám ennek az engedménynek megvolt az ára, hiszen eredetileg - csakúgy, mint az XBOX One esetében a Kinect - a PlayStation 4 Eye néven ismert mozgásérzékelő kamera is alaptartozékként járt volna minden PS4 konzol mellé. Ám a Sony közvetlenül az E3 előtt csendesen úgy döntött, hogy feláldozza a kamerát, így 100 dollárral kevesebbért adhatják majd az új konzolt.

Ennek a döntésnek hála, egyelőre bizonytalan, mi lesz a sorsa későbbiekben a PlayStation 4 Eye nevű kamerának, hiszen az új DualShock 4 pont ennek megléte esetén működik úgy, ahogyan azt eredetileg tervezték. Amennyiben valaki úgy dönt, nem vesz kamerát PS4 konzolja mellé, akkor az új irányító elején található színes ledek maximum csak dizájnelemként funkcionálhatnak. Kérdés, hogy kinek fog megérni 60 dollár pluszt ennek kihasználása (Ennyibe kerül ugyanis külön a PS4 Eye).

Az IGN oldalnak lehetősége volt testközelből látni a PlayStation 4 konzolt, a tapasztalataikról pedig a második videóban győződhettek meg. Kiderül pár újabb apróság a Sony új konzoljáról - például, hogy az XBOX One-nal ellentétben ennek nem külső lesz a tápegysége -, aki kíváncsi ezekre az információkra, nézze meg a videókat.

Azóta történt

Előzmények