Sony: A hackerek miatt áll napok óta a PSN (Update: Anonymous üzenet)

UPDATE: Az Anonymous nevű hackercsapat egy üzenetet adott ki a PSN játékosok részére, melyben tagadják, hogy bármi közük lenne a leálláshoz. Íme:

A Sony szervereit ért hackertámadás miatt napok óta áll a PlayStation Network szolgáltatás. És bár korábban már voltak erre irányuló feltételezések, most hivatalosan is elismerték, hogy valóban külső támadások állnak az ügy hátterében. A Sony Computer Entertainment America kommunikációs igazgatója, Patrick Seybold jelentette be ezt a hivatalos PlayStation Blogon:

"Külső támadás érte a Playstation Network és Qriocity szolgáltatásunkat. A kivizsgálás idejére, és hogy biztosítani tudjuk az online szolgáltatásaink jövőbeni zavartalan és biztonságos működését, április 20-án, szerdán leállítottuk mindkét rendszert. Továbbra is a felhasználóink és partnereink minőségi szórakoztatása a legfontosabb célunk. Mindent megteszünk, hogy mihamarabb megoldjuk ezt a helyzetet, de addig is köszönjük a megértéseteket. Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket, amint lesznek új információink."

Mivel ez a két szolgáltatás együtt több, mint 75 millió játékos adatait tárolja, így ez a lépés érthető is, az viszont aggodalomra ad okot, hogy a Sony mérnökei csak a szerverek lekapcsolásával tudtak védekezni a támadások ellen.

A korábbi esetért felelősséget vállaló Anonymous nevű hackercsapat is tett egy "bejelentést", miszerint az újabb támadáshoz semmi közük nincs. Szerintük ugyanis a Sony szervereivel lehet a probléma, és az ebből fakadó leállásokat igyekeznek a hackerekre kenni. Ugyanis ők a korábbi támadás során sem a játékosok ellen kívántak fellépni, és a felháborodásukat látva ki is jelentették, hogy többé nem tesznek ilyet.

Azóta történt

Előzmények