Sniper Elite 3 - a játék helyszíne

 

A Rebellion stúdió, a Sniper Elite 3 fejlesztője megosztott velünk néhány érdekességet a készülő játékkal kapcsolatban. Manapság ismét felkapott dolog lett, hogy a játékok története a második világháború idejében játszódik (itt van például a Company of Heroes 2 vagy a Red Orchestra 2). Így lesz ez a Sniper Elite 3 esetében is, amely szintén a második világháború idejében játszódik majd Észak-Afrikában. Egy interjúban Jason Kingsley-nek, a Rebellion egyik alapítójának tették fel a kérdést, hogy miért választották ezt az időt és helyszínt:

"Néhány évvel ezelőtt sok olyan játék érkezett, amelyeknek a témája a második világháború volt. Aztán az ehhez hasonló játékok száma csökkenni kezdett, viszont napjainkban úgy tűnik, hogy ismét növekszik. Nem a népszerű ötleteket fogjuk követni. Szeretnénk elkészíteni a legjobb sniper játékot, amely a második világháború idején játszódik, az olyan emberek számára, akiknek épp annyira tetszik ez a beállítottság, mint nekünk. Így a fejlesztőstúdióval azt a döntést hoztuk, hogy a játék története Észak-Afrikában játszódjon a második világháború idején. Ez a helyszín az eddigi játékokban nem igazán volt bemutatva, pedig történetileg döntő szerepe volt a konfliktusban."

A Berlin lerombolt utcáiról való áttérés a sivatagokkal borított Afrikába a fejlesztők elé azt a feladatot állítja, hogy egy sokkal nagyobb környezetet hozzanak létre, de elmondásuk szerint ezen kihívás teljesítése sikerülni fog. A készítők azt is szeretnék, ha a játékosok megfontoltsággal állnának hozzá a harchoz - minden alkalommal többféle módon is megsemmisíthetőek lesznek majd a célpontok.

"Azt fogjátok majd hinni, hogy egy valós helyzetben vagytok. Választanotok kell majd. Ha egy félre eső sarokból adjátok le a lövést az ellenségre, akkor a többiek nem fogják majd azonnal észrevenni a helyzeteteket. Miután ez megtörténik, még mindig el kell majd dönteniük, hogy milyen módon öljenek meg."

A Sniper Elite 3 megjelenése 2014-ben várható PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox360-ra és következő generációs konzolokra.

Azóta történt

Előzmények