Sniper Elite 3: Botrány a lopott kulcsok körül

Áll a bál a Sniper Elite 3 című játék PC-s kiadása körül. Történt ugyanis, hogy a mit sem sejtő játékosok akaratlanul is olyan példányokat vásároltak, melyeknek kódját a Valve a Rebellion kérésére letiltotta. A kiadó elárulta, hogy több, mint 7000 Sniper Elite 3 Steam-kódot loptak tőlük, melyeket az ő engedélyük nélkül értékesítettek. Ezért most mintegy 50 viszonteladó partnertől visszavonták a kulcsokat. Persze a vásárlóknak nem tűnt fel a dolog, hiszen a Steamen kívül sok helyen lehet kulcsokat venni játékokhoz.

Az már annál inkább meglepetésként ért mindenkit, amikor a Valve minden játékot letiltott, amit állítólag az ellopott kulcsok valamelyikével aktiváltak. Sajnálatos módon ebben nem kevés olyan is volt, amit a játékosok bontatlanul, hivatalos viszonteladóktól vásároltak. Nálunk például a PlayOn! által forgalmazott példányok egyikét sem lehet beváltani, mert lopott kódra hivatkozva törlődik a rendszerből. A boltok némelyike már le is vette a játékot a rendelhető programok listájáról.

A Rebellion kiadott egy közleményt, melyben azt tanácsolják a játékosoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a viszonteladójukkal, és amennyiben sikerül egy valódi, legális kulcsot szerezniük, aktiváláskor ajándékba megkapják mellé a Target Hitler DLC-t is, ami az előrendelőknek járt.

Azóta történt

Előzmények