Skyrim: Morrowind és Cyrodiil területe is benne van a játékban

Érdekes felfedezést tett egy Finnországban élő játékos. Ugyanis amikor elment egészen Skyrim délkeleti határáig, ott észrevette, hogy a Stendarr’s Beacon nevű erődhöz érkezvén a játék nem hagyta őt továbbmenni, pedig egy nyílt, lezáratlan út vezetett a kapun túlra, át Morrowind földjére. Képeket is készített a kapuról, valamint a No-clip kóddal átment a túloldalra, és akkor kiderült, hogy szinte egész Tamrielt bejárhatja ennek segítségével.

A nyitott kapun túl egészen megdöbbentő részletességgel megtalálható Morrowind egész területe, beleértve a The Elder Scrolls III játékból ismerős Red Mountain is (Itt zajlott a játék végső ütközete Dagoth Urral!). Az alábbi képen láthatjátok távolról, amikor már elérjük a játék azon határát, ahol kezd kidolgozatlanná és sivárrá válni a táj:

A távolban látható hegy nem más, mint a Red Mountain

De azokon kívül megtalálható az egész tartomány, Solstheim, Vvardenfell és a többi ismerős helyszín is. Persze, ahogy távolodunk el a kaputól, egyre kevésbé kidolgozott a táj, viszont az figyelemreméltó, hogy nem csak Morrowind, hanem a The Elder Scrolls IV: Oblivion helyszínéül szolgáló Cyrodiil tartományba is eljuthatunk ilyen módon.

Bár csak vázlatosan van jelen és nem is teljes pontossággal, de bizonyára felismeritek az utolsó képen látható helyszínt is, ha játszottatok az Oblivionnal. Ez ugyanis nem más, mint Imperial City szigete, középen pedig a kimagasló White Gold Tower épülete. Itt kezdődött a kalandunk akkor, valamint a fő történeti szál cselekménye is itt ért véget.

A kérdés csak az, hogy vajon miért került bele szinte egész Tamriel a játékba? Vajon a Bethesda később egy részletesebb, felhők által nem takart 3D-s térképet akar betenni a Skyrimbe, ahol ezek a távoli helyszínek is kivehetőek, még ha nem is juthatunk el oda?

Vagy esetleg már most tervezik, hogy később DLC-k formájában teszik elérhetővé Morrowind és Cyrodiil tartományait? És ha igen, akkor azok is ilyen részletesen kidolgozott, további több száz órányi játékidőt kínáló expanziók lesznek?

Akármi legyen is az oka, tény, hogy szinte egész Tamriel szerepel a The Elder Scrolls V: Skyrim játékban, még ha el is van - egyelőre - zárva a játékosok előtt. Kíváncsian várjuk, hogy a Bethesda mit fog nyilatkozni az ügyben, elvégre nem valószínű, hogy feleslegesen készítettek ekkora plusz helyszínt a játékhoz.

Azóta történt

Előzmények