Singularity: friss infók a Raven játékáról

Aki még nem hallott volna a Singularity-ről, annak egy pár szóval elmondom, mit is tudunk eddig róla: a Raven csapata fejleszti (Heretic, Hexen, Jedi Knight, Quake 4), FPS nézet, időutazós koncepció.

Az IGN-nek viszont sikerült bejutnia a készítőkhöz, akik elárultak nekik pár új részletet a játékról: a történet Nate Ranco-ról, egy amerikai tesztpilótáról szól, aki kényszerleszállást (értsd: lezuhan - a szerk.) hajt végre orosz földön, a hidegháború idején az 1950-es években. A csavar csak itt kezdődik, mert a szovjetek épp ezen a helyen kísérleteznek az időutazással... Persze valami balul sül el, ezért egy anomália keletkezik, felborítva az egyensúlyt: 1950 és 2010 között ugrál az időben a helyszín a szemünk előtt! Addigra ez a terület elhagyatott, a tárgyak helye nem igazán változott, ám az idő vasfoga mindenen otthagyta a nyomát.

Van még egy érdekes része a játéknak, amiről eddig nem nagyon tudtunk: a jövőbeni helyszín telis tele van idegen eredetű flórával, nagy valószínűséggel földönkívüli életforma.

Újdonság továbbá az időmanipuláló fegyver (Time Manipulation Device) mellyel rendelkezni fogunk a játék folyamán. Kaptunk egy példát is a használatára: barangolásunk során nem tudunk bemenni egy adott kapun, nincs más dolgunk, mint a múltban mellette lévő hordót a fegyver segítségével felrobbantani és lám, a kapu máris nyitva áll.

Kapunk továbbá egy védőmezőt is, mely szintén valamely manipuláció segítségével megvéd minket a ránk zúduló golyózáportól, hasznos holmi, ha épp nincs hova fedezékbe bújnunk.

Továbbra is nagy érdeklődéssel várjuk a Singularity-t. Szerencsére már nem kell sokáig, ugyanis nyáron a Raven ígérete szerint a boltokba kerül (PC, Xbox 360 és Playstation platformokra). Új képeket is találtok az itt található galériában.

Azóta történt

Előzmények