Sikkasztott a Gearbox?

Folytatódik az új Aliens játék kálváriája, ami azzal kezdődött, hogy a fejlesztést nem is a Gearbox, hanem a TimeGate végezte, a Gearbox pedig csak a multiplayert tette hozzá. Természetesen ezt a SEGA cáfolta, de egyre több kiszivárogtatott információ van arról, hogy bizony ez valóban így történt, ráadásul a SEGA tudta nélkül.

Volt alkalmazottak nyilatkoznak arról álnéven, hogy a Gearbox igazából csak kihasználta a kiadót és a mérföldkövekért felvett pénz jó részét a Borderlands és a Duke Nukem fejlesztésébe invesztálta. Egy SEGA alkalmazott állítása szerint a Gearbox lényegében félretolta a játékot amikor más projektek ezt megkívánták, és számtalanszor hazudott a SEGA-nak. Hazudott például arról, hogy a fejlesztésben milyen mértékben vesznek részt külsős csapatok, hazudott a játék állapotáról, hazudott arról, hogy hányan dolgoznak a különböző projekteken és talán végső soron hazudott a játékosoknak amikor korábbi E3 bemutatókon lényegében egy egész más játékot mutattak.

Bryan Danielson név mögé bújó SEGA alkalmazott információi szerint a SEGA 2008 tájékán leállította a projektet, és véleménye szerint nem lett volna szabad újra elindítani.

Hogy mindez hogyan történt és valójában ki okolható a katasztrofális végeredményért az valószínűleg már nem fog kiderülni, de azért érdeklődve várjuk a további fejleményeket.

Azóta történt

Előzmények