Shenmue és a CryEngine 3

John1990 nevű modder gondolt egyet és megpróbálta elénk tárni, hogy milyen is lehetne ma a Shenmue 3 grafikailag.

Mint tudjuk a Shenmue sorozat a videojátékok történelmének egyik legmonumentálisabb alkotása volt, ami akkoriban 70 millió dollárba került. Ez az összeg mai viszonylatban körülbelül 100 millió dollárnak felel meg, 98-99-ben ez messze meghaladta bármilyen más játék költségvetését, és még manapság is csak kevés játék készül ekkora mennyiségű pénzből.

Sajnos ez a hatalmas költségvetés egyben meg is pecsételte a játék sorsát, és a SEGA már nem támogatta a harmadik rész elkészültét, amire mind a mai napig nagyon sokan várnak. Bár ígéretek szinte minden évben elhangoztak, és sokszor felvetődött egy-egy E3 előtt, hogy most biztosan bejelentik, de erre egyelőre nem került sor, és egyre inkább úgy néz ki, hogy nem is fog.

Ennek ellenére még mindig vannak rajongók, akik olykor előrukkolnak valamivel, most éppen Ryo szobájának felújításával. Bár ezt nyilvánvalóan csak képeken élvezhetjük, rajongók számára viszont biztosan így is kellemes emlékeket ébreszt. A képeket megtaláljátok a galériában, ahol néhány az eredeti játékból származó kép is helyet kapott, az összehasonlíthatóság miatt.

Képekért katt ide!

És ha már nosztalgiázás, akkor álljon itt egy ráadás videó is:

Azóta történt

Előzmények