Shaun White's Snowboarding - irány a hegy

Hirdetés

Az egyik híres hódeszkás, Shaun White nevével fémjelzett játék igencsak grandiózus próbálkozásnak ígérkezik, ráadásul a Ubisoft leginkább a realisztikus vonalat szeretné erőltetni a valóságtól elrugaszkodott ugrándozás helyett.


Éppen ezért a fizika jelentős szerepet kap a SWS-ben: deszkásunk mozgása mind a havon csúszva, mind a levegőben abszolút reális - amiben egyébként a részletes motion capture is szerepet játszik -, magára a hónak a kialakítására pedig szintén sok időt szántak, hiszen nem csak több formában lesz majd jelen, de az egyes deszkatípusok is teljesen eltérően működnek majd. Az élményt a látványos, dinamikus kamera, valamint a csinos grafika teszi majd teljessé: a játék alatt az Assassin's Creed motorja dübörög majd, amely a tavalyi évben már bebizonyította, hogy mire is képes, ha hatalmas, nyitott helyszínekről van szó.

Mert hogy nem lineáris pályákat kapunk majd, egyáltalán nem: az egyes hegyek (amelyekből összesen 4 lesz) három részre lesznek felosztva, amelyek egyaránt totális szabadságot nyújtanak majd. A Peak értelemszerűen a hegycsúcsot takarja: itt hatalmas sebességet gyűjthetünk a meredek lejtőkön, és így a legnagyobb ugrásokat is itt lehet kivitelezni. A Back Country már több akadályt kínál, többek között a sűrűbb növényzetnek köszönhetően: a hegyoldalról lepillantva több ezer fenyő szolgál a csodás látványért. Végezetül a Park a lakott területet jelöli: itt már házakat és már embereket is találunk majd, és leginkább itt használhatjuk majd ki azt a lehetőséget, hogy deszkánkat levéve szabadon mászkálhatunk - a Ubisoft egyelőre nem részletezte ezt a játékelemet.


Még nem beszéltünk róla, de a játék egyik legfontosabb részlete az online mód lesz: bármikor csatlakozhatunk az internetre, és más snowboard-osokkal is találkozhatunk - a tervek szerint 16 és 32 közötti létszámra kell majd számítani egy-egy hegyen. A konkrét lehetőségekről ezidáig nem esett szó, azt minden esetre megtudtuk, hogy lesz lehetőség filmek rögzítésére, amiket aztán online meg is oszthatunk majd másokkal.

A Shaun White's Snowboarding hatalmas területeket, realisztikus játékmenetet és online szórakozást kínál majd tehát a hódeszkás játékok szerelmeseinek: a megjelenés időpontja 2008 végére lett belőve, PlayStation 3, Xbox 360 és PC platformokra.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek: