Shantae: Half-Genie Hero - Sikeres volt a Kickstarter kampány

Sikeres Kickstarter projektet követően a Shantae: Half-Genie Hero című oldalnézetes platformjáték is elkészülhet hamarosan, melyen a Duck Tales Remastered kiadását készítő WayForward dolgozik. Az eredetileg kért 400.000 dollár helyett több, mint a duplája, összesen 811.972 dollár gyűlt össze a Kickstarter és PayPal támogatóitól, így belefért pár extra DLC ingyenessé tétele is a támogatók számára.

A programban Shantae-t irányítjuk, aki egy ember-dzsinn hibrid. Haját ostorként használva intézi el ellenfeleit, valamint egyedi hastáncokat lejtve át tud változni különleges teremtményekké, hogy így oldhassa meg a különféle feladatokat. Vele kell bejárnunk Sequin Land varázslatos világát, ahol mindenféle furmányos akadályon át kell küzdenünk magunkat a továbbjutáshoz.

Lesznek gondolkodást igénylő logikai feladatok, ügyességünket próbára tévő ugrálós részek, valamint természetesen sok ellenfél - beleértve a szintek végén leselkedő főszörnyeket is - próbál majd minket megállítani ezek teljesítése közben. Útja során sok extra felszerelésre és képességre is szert tesz, amik segítik őt a pályák teljesítésében.

A Shantae: Half-Genie Hero egy valódi multiplatform cím lesz, PC-re, PS3-ra, PS4-re, PS Vita-ra, Wii U-ra, Xbox 360-ra és Xbox One-ra is érkezik. Ára 15 dollár környékén várható, de ez még változhat a bekerült extra tartalmak függvényében. Megjelenési határidőről csak annyit mondtak a készítők, hogy ezt még a kiadó fogja eldönteni.

A Steam változat világszerte elérhető lesz, míg a konzolos kiadások Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Törökországban, Oroszországban és Dél-Afrikában lesznek megvásárolhatók. A program angol, francia, olasz, német és spanyol nyelveken lesz feliratozva.