SHAKER: Fantasy és Sci-Fi RPG klasszikus stílusban

A valódi szerepjáték rajongókat kívánják megcélozni a Loot Drop nevű független fejlesztőcsapat tagjai legújabb projektjükkel, melyhez a Kickstarteren keresztül kérnek anyagi támogatást. A SHAKER című program egy FPS nézetben játszódó, csapatalapú, klasszikus RPG játék lesz, melyben hősünket, valamint az őt segítő 3 fős személyzetet egy messzi jövőben létező Sci-Fi világból, Tenerusból küldik vissza az időben, egészen egy középkori Fantasy világba, Anterába.

A Shaker egy olyan eszköz, mellyel az emberek képesek 100 évre előre, valamint vissza látni az időben. A jövőben, miután lehetővé vált az időutazás, ezeket a szerkezeteket folyamatosan küldözgették oda-vissza, hogy ezáltal kiszélesítsék ismereteiket. A Shakereknek köszönhetően már sok háborút, járványt és természeti katasztrófát láttak előre és kellő időben tudtak védekezni is ellene.

Ám a legújabb Shaker, melyet előreküldtek az időben, egyszer csak elnémul, az utolsó adás időpontja 2526. július 24-én volt. Valami szörnyű dolognak kellett történnie, amit előre nem láttak az addig kiküldött Shakerek, tehát ami azt előidézte, annak valamikor a múltban kellett megtörténnie. A kutatók el is indítják a Shakereket, 100 évenként ugrálnak vissza az időben, míg végül, pontosan egy évezreddel a katasztrófa előtt véget érnek a nyomok.

Adva van tehát a feladat: a Shaker Corporation egyik ügynökét visszaküldik a messzi múltba, hogy az ottani fantasy világban, Anterában telepedjenek meg és illeszkedjenek be, közben pedig derítsék ki, hogy pontosan mi is volt a kiváltó oka annak az eseményláncnak, ami majd az egy évezreddel később bekövetkező katasztrófát előidézte.

A játékot olyan híres RPG fejlesztők készítik, mint például Brenda Brathwaite és Tom Hall, a csapat tagjai pedig olyanokból állnak, akik ezelőtt a Dungeons & Dragons®, Wizardry®, Ghost Recon™, Ultima™, Bard's Tale™, Commander Keen™, DOOM™, Quake®, The Sims™, Mortal Kombat™, MechAssault™ és Jagged Alliance® szériák munkálataiban is részt vettek.

A csapat legalább egymillió dollárt szeretne összeszedni, ám ha a felajánlások elérik az 1,9 milliót, akkor a játéknak elkészítik a folytatását is. Aki szeretne többet megtudni a projektről, az látogasson el a Kickstarter oldalára.