Serious Sam 3: BFE - Patch érkezik a mentési problémák javítására

Alighogy megjelent a Serious Sam 3: BFE című játék PC-re, máris kijött hozzá egy update, ami elméletileg hibákat javított volna, gyakorlatilag viszont sok felhasználó élményét sikerült teljesen tönkretenniük vele. Ugyanis véletlenül olyan adatok is kerültek a frissítésbe, amelyek megváltoztatták egyes helyszínek verziószámát, így a korábban elmentett állások inkompatibilisek lettek az update telepítését követően.

A játékosok azért vannak felháborodva, mert a Serious Sam 3: BFE egyes pályáit kimondottan hosszú ideig tart végigjátszani, némelyik helyszínen ez akár több órát is igénybe vehet. Márpedig a mentett állások visszatöltésének lehetősége nélkül minden egyes alkalommal újra kell kezdeni a legelejéről, és ez komolyan idegesítő.

A Croteam egyik illetékese már nyilatkozott a problémát illetően a Steam fórumán, melyben tömören kijelenti, hogy erre egyáltalán nem számítottak a frissítés kiadásakor. Azonban már tudják, hogy mi lehet a probléma, ugyanis a frissítésnek nem lett volna szabad ekkorának lennie (186,6 MB). Az első, második, kilencedik és tizenkettedik szinten nem működnek a mentések, ugyanis véletlenül olyasmi is belekerült, aminek nem kellettek volna.

Megnyugtatta a játékosokat, hogy gőzerővel dolgoznak a probléma elhárításán, viszont amennyiben visszaállítják a pályák régi állapotát, akkor a jelenleg létrehozott mentések fognak elveszni. Nem biztos benne, hogy melyik változat lenne a megfelelőbb megoldás.

Végül egy frissítésben leírta, hogy sikerült egy olyan megoldást kitalálniuk, mellyel mind a régi, mind pedig az új mentések működni fognak. Ezért egy patch segítségével mára - vagy holnapra, régiótól függően - ki fogják javítani a problémát. Mindenesetre drukkoljunk.

Azóta történt

Előzmények