Segítünk kiválasztani az új laptopodat

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg új laptopot keresel, és tanácsra van szükséged a legjobb készülék kiválasztásához. Szólok előre: a tökéletes laptop nem létezik. De olyat biztosan fogsz találni, ami a te elvárásaidnak maximálisan megfelel.

A játékra kifejlesztett gaming laptopok erősek és magas a munkabírásuk, így megvásárlásukhoz mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod. Amennyiben fénykép- vagy videószerkesztéshez fogod használni a laptopot, akkor figyelned kell a processzorra, a videokártyára és a tárolási kapacitásra. Ha olyan laptopot szeretnél, amelyen böngészel, filmeket, sorozatokat nézel, zenét hallgatsz, esetleg alapszintű Word- vagy Excel-szerkesztésre használod, akkor szélesebb termékskála áll rendelkezésedre, ráadásul az árak tekintetében is nagyobb a választási lehetőséged.

Miután meghatároztad, hogy mit vársz a laptoptól, és tudod, mekkora összeget szánsz rá, ideje elkezdeni keresgélni. Az online webshopok segítenek, a keresési szűrők használatával pedig szűkíteni tudod a találatokat a számodra relevánsakra.

Nézzük az eMAG.hu webáruházát! Abban az esetben, ha a költségvetésed kevesebb mint 200 000 Ft, a bal oldalon található szűrőknél tudod beállítani a megfelelő összeget. Ne félj, így is sok laptop közül tudsz majd válogatni!

Ezután más szűrőket is beállíthatsz, a keresett laptop típusától függően: gyártók, laptop- vagy processzortípusok. Ezek mindenképp segítségedre lehetnek, ha már van elképzelésed arról, hogy mire lesz szükséged az új laptopodban.

Lehetőséged van szűrni képátló szerint is. 11” vagy 16” felett? A kettő között? A kedvenc filmjeidet vagy videóidat a legkényelmesebben olyan laptopon fogod tudni nézni, amelynek a képátlója nagyobb mint 15 hüvelyk, de kisebb, mint 17 hüvelyk.

Végül szűrhetsz arra is, hogy milyen operációs rendszere legyen, mekkora legyen a súlya, milyen akkumulátorkapacitással bírjon stb. Innentől már nincs más dolgod, mint kiválasztani a számodra tökéletes laptopot a további részletek alapján. Jó böngészést!