Saját konzollal támadna a Huawei?

A Huawei az USA szankciói után még mindig a kilábalásra koncentrál, részben ezért is választották le magukról a Honor divíziót. Az előbbi manőverrel azonban megváltak egy játékosoknak szánt notebookcsaládtól is, így erre a területre a cég most nem kínál semmit. A Huawei Central azonban a Weibo platformon megjelent információkra hivatkozva készített egy riportot, amely alapján azt lehet feltételezni, hogy ez nem marad sokáig így.

A kínai vállalat a játékosok felé fordul, és állítólag készülnek egy saját fejlesztésű, játékok futtatására kialakított notebooksorozattal. Valószínűleg ez sok szempontból hasonló lesz a Honor Hunter V700-hoz, hiszen ennek a formatervét ismerhetik, így nagyrészt a belsőt kell felújítani.

Ennél érdekesebb információ, hogy a Huawei saját játékkonzolt tervez. Ezen a területen a cég 2014-ben már szerencsét próbált, de a Tron nevű eszköz nem vitte sokra, mondjuk a többi androidos asztali játékkonzol sem, tehát effektíve a piaci igény hiányzott. Pont ezek miatt érdekesek a legfrissebb pletykák, mert a konzolok szegmense nem egyszerű. Bár Kínára rá lehetne szabni egy terméket, de közel sem biztos, hogy rövidebb távon hasznot lehet vele termelni. A konzolok esetében a cél a hosszabb távú fennmaradás, így az egész koncepció az árához képest kifejezetten versenyképes hardverre van építve, a nyereséget pedig a saját áruházon belül eladott szoftverek termelik. Ezt sem azonnal, egy új szereplőnek akár évekig kell majd arra várnia, amíg a projekt megtérül, ha ez egyáltalán megvalósítható.

A fentiek miatt talán nem egy játékkonzol az optimális irány a Huawei számára, de elképzelhető, hogy már régóta tervezik a rendszert, és a szankciók ellenére ki szeretnék adni.