Sacred 3: Visszatérés Ancaria földjére

Akik esetleg nem játszottak még a Sacred, illetve Sacred 2: Fallen Angel című hack & slash játékokkal, ideje, hogy bepótolják az elmaradást, a Deep Silver ugyanis bejelentette, hogy hamarosan érkezik a folytatás. A Sacred 3 szintén Ancaria mágikus birodalmában játszódik, ahol ismét feltűnik a gonosz és szokás szerint nekünk kell őt megállítanunk.

A Sacred 3 immár erősen épít a kooperatív játékmenetre, így, függetlenül attól, hogy hányan ülünk a gép előtt, négy karakter szerepel a képernyőn. A rendszer "drop in, drop out", vagyis bármikor lehet csatlakozni és kilépni a partiból. Amennyiben egyedül játszunk, úgy társainkat a M.I. vezérli. Az ismerős karakterek mellett egy újjal bővül a repertoár, akinek a többiekhez hasonlóan egyedi képességei lesznek.

Ugyanakkor a játékmenet és az irányítás gyökeres változáson ment át, hiszen az új Sacredet immár elsősorban konzolokra fejlesztik, fő platformként a PlayStation 3-at jelölték meg. Ez sajnos magával vonta a kontrollerre szabott irányítást, valamint a nyílt világ helyett egymást követő pályák lesznek benne (Magyarul elkonzolosodott az egész). A Dungeon Siege III-at lehetne példának felhozni, ami az előző részek jellegzetességei után ugyanezt a metódust követte, ezért sok játékos bosszankodott is miatta.

A Sacred 3 című hack & slash szerepjátékot a Keen Games csapata fejleszti, akik a Legend of Kay és az Anno 1701 című játékokat is készítették. A program megjelenése idén nyáron várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények