Hirdetés

2019. október 14., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Napi Anime: Record of Lodoss War

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

A sorozat vége felé közeledve, nem tehetem meg, hogy ne vegyem elő az egyik első animét amit láttam. Ez egy Fantasy klasszikus, mely sokmindenben hajaz a LOTR-re, de ez nem vált hátrányára. Sőtt!

Hirdetés

A történet egy Lodoss nevű elátkozott szigeten játszódik, amely egy nagy kontinensről vált le, a teremtés(Marfa) és a pusztítás(Kardis) istenének csatája közben. Lodoss-on mindenféle lény él, törpék, emberek, elfek, orkok, stb… Idővel azonban, megszűnik a béke és a csend, mert a birodalmat gonosz lények hadai kezdik fosztogatni.

Együtt a csapat
Együtt a csapat

Ezen történések közben, Parn, a lovagfiú vezetése alatt egy kisebb csapat kovácsolódik össze, hogy Valis királyt figyelmeztessék a növekvő veszélyre. A csapatban igen vegyes az összetétel, van egy nemes elf lány Deedlit, egy törpe Ghim, egy papnövendék Etoh, egy tolvaj Wood, és egy varázsló Slayn is! Kalandjuk igen viszontagságos és szükségük van minden ügyességükre az életben maradáshoz.

Orsonék
Orsonék

A későbbiek folyamán csatlakozik majd hozzájuk egy útonálló lány és csendes barátja, Orson, aki egy Berserker. A történetben Parn és elf barátnője, Deedlit között érzékeny szerelmi szál szövődik. A cselekmények vége egy hatalmas csatában csúcsosodik ki, egy gonosz nagyúr és a király között, ahol minden elképzelhető fantasy lény egymásnak esik, sárkánytól, a csontvázig egyaránt.

A gonoszok: Beld és Wagnard
A gonoszok: Beld és Wagnard

Ám ez csak az első 13 rész cselekménye. A történet tovább bonyolódik a 98-ban készült újabb 26 epizód folyamán, melyben hőseink is már felnőttek és igen komoly hírnévre tettek szert a birodalomban. Tulajdonképpen mai napig sem értem, miért nem készül ebből az eposzból szinkronizált változat, de remélem hogy idővel műsorra tűzik majd a magyar televíziók valamelyikén is.

Karla a boszorkány
Karla a boszorkány

A sorozatban feltűnik még egy titokzatos gonosz boszorkány, Karla is, aki több száz éves már. Ám mint ahogy lenni szokott, ez nem látszik rajta egy kicsit sem! Akinek még eddig nem volt hozzá szerencséje, annak mindenképpen csak ajánlani tudom a sorozatot, mert fordulatos cselekménnyel, rengeteg kalanddal és egy látványos fantasy világgal gazdagodhat! Aki pedig látta már, annak meg azért, mert az egyik legjobb Fantasy anime, ami valaha is született!

Galéria

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.