Napi Anime: Record of Lodoss War

A történet egy Lodoss nevű elátkozott szigeten játszódik, amely egy nagy kontinensről vált le, a teremtés(Marfa) és a pusztítás(Kardis) istenének csatája közben. Lodoss-on mindenféle lény él, törpék, emberek, elfek, orkok, stb… Idővel azonban, megszűnik a béke és a csend, mert a birodalmat gonosz lények hadai kezdik fosztogatni.

Együtt a csapat
Együtt a csapat

Ezen történések közben, Parn, a lovagfiú vezetése alatt egy kisebb csapat kovácsolódik össze, hogy Valis királyt figyelmeztessék a növekvő veszélyre. A csapatban igen vegyes az összetétel, van egy nemes elf lány Deedlit, egy törpe Ghim, egy papnövendék Etoh, egy tolvaj Wood, és egy varázsló Slayn is! Kalandjuk igen viszontagságos és szükségük van minden ügyességükre az életben maradáshoz.

Orsonék
Orsonék

A későbbiek folyamán csatlakozik majd hozzájuk egy útonálló lány és csendes barátja, Orson, aki egy Berserker. A történetben Parn és elf barátnője, Deedlit között érzékeny szerelmi szál szövődik. A cselekmények vége egy hatalmas csatában csúcsosodik ki, egy gonosz nagyúr és a király között, ahol minden elképzelhető fantasy lény egymásnak esik, sárkánytól, a csontvázig egyaránt.

A gonoszok: Beld és Wagnard
A gonoszok: Beld és Wagnard

Ám ez csak az első 13 rész cselekménye. A történet tovább bonyolódik a 98-ban készült újabb 26 epizód folyamán, melyben hőseink is már felnőttek és igen komoly hírnévre tettek szert a birodalomban. Tulajdonképpen mai napig sem értem, miért nem készül ebből az eposzból szinkronizált változat, de remélem hogy idővel műsorra tűzik majd a magyar televíziók valamelyikén is.

Karla a boszorkány
Karla a boszorkány

A sorozatban feltűnik még egy titokzatos gonosz boszorkány, Karla is, aki több száz éves már. Ám mint ahogy lenni szokott, ez nem látszik rajta egy kicsit sem! Akinek még eddig nem volt hozzá szerencséje, annak mindenképpen csak ajánlani tudom a sorozatot, mert fordulatos cselekménnyel, rengeteg kalanddal és egy látványos fantasy világgal gazdagodhat! Aki pedig látta már, annak meg azért, mert az egyik legjobb Fantasy anime, ami valaha is született!

Galéria

Azóta történt

  • Napi Anime: Rosario + Vampire

    Így a végére hagytam egy könyedebb nevet. Tudom, hogy sokaknak csalódást okoztam a nagy nevek után most ezzel, de hát ezt a vonalat is meg kell mutatni a palettáról, mert ugye sok ilyen van még, pl. Ikki Tousen, Great Teacher Onizuka stb…

Előzmények

  • Napi Anime: Gantz

    A Gantz mindig is a kedvenc Animéim közé tartozott, mert a scifi elemek mellett olyan sokkolóan életszerűre sikeredett, hogy a készítők engem megvettek vele! Nézzük hát miről is van szó.

  • Napi Anime: Ghost in the Shell

    A negyedik napi betevőnk, egy nemzetközileg is elismert rajzfilm , a G.I.T.S. Én azért szeretem ezt a rajzfilmet, mert egy olyan jövőképet mutat be, amelyben, ember és gép úgy él szimbiózisban, hogy egyik sem kerekedik felül a másikon.

  • Napi Anime: Dragonball

    Harmadik napi adagunk következik. Fikázni lehet, de ez akkoris kötelező! Jöjjön tehát a Dragonball!

  • Napi Anime: Neon Genesis Evangelion

    Sorozatunk második tagja, egy robotos világvége hattyúdal. Nézzük mit rejt a nyúl ürege.