Rift: Planes of Telara videó

Az MMORPG játékok nagy népszerűségnek örvendenek, lassan már ott tartunk, hogy több interneten keresztül játszható MMO jelenik meg, mint hagyományos játékprogram. Ám akárhány MMORPG jön is ki, a World of Warcraftot egyiknek sem sikerül felülmúlnia, valami mindig hiányzik belőlük, ami kiemelkedővé tenné őket, így elvesznek a tucatjátékok között.

A Rift: Planes of Telara készítőit pont ez az irányelv vezérelte, hogy egy olyan MMORPG-t készítsenek, ami egyrészt nem a megszokott klisékre épül, másrészt mindazon hibáktól mentes, amire panaszkodnak a játékosok. Az ígéretek szerint a Rift: Planes of Telara egy dinamikusan változó világot, újszerű kasztrendszert és erős történeti szálat tartalmazó MMORPG-nek készül, amiből ráadásul már a megjelenésekor egy csiszolt, hibamentes változat fog megjelenni, így pontosan azt kapják majd a játékosok, amit elvárnak tőle.

A játék lényege röviden: Ezek az ún. "Riftek" tulajdonképpen rések Telara és hat további párhuzamos univerzum között - ezek az elemi síkok (levegő, tűz, víz, föld) és két másik, az élet és a halál síkjai. Az ott tanyázó szörnyek le akarják igázni Telara világát, és amikor az Univerzumban az elemi síkok úgymond "összekoccannak", akkor kinyílik egy ilyen térkapu, és lehetőségük nyílik átözönleni, hogy megkezdhessék az inváziót.

Ez bárhol és bármikor megtörténhet, tehát a játéktér egyik eldugott zugában sem lehetünk biztonságban. Aki a kapuk védelmében harcol, és netán sikerül átmennie a túloldalra, arra nagy jutalmak várnak (Mint egy instance, gondolom lehet majd csapatosan is átvándorolni rajtuk - a szerk.). Ugyanakkor minden egyes Rift serege nemcsak Telara világával, de minden mással is hadban áll, így amikor túl közel nyílik meg két ilyen portál egymáshoz, akkor a szörnyek egymás ellen is fordulhatnak.

A Rift: Planes of Telara című MMORPG megjelenése valamikor 2011-ben várható, a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a bétára, ha valaki tesztelni szeretné.

Azóta történt

Előzmények