Resident Evil 6 - új információk

A Resident Evil rajongók ugyan nem panaszkodhatnak, hiszen szinte minden hétre jut valami a franchise-ból. De azt hiszem az igazi nagyágyú a 6. számozott rész lesz aminek a megjelenése viszont még odébb van. Hiroyuki Kobayashi és Yoshiaki Hirabayashi jóvoltából viszont néhány érdekesség jelent meg a japán Famitsu magazinban.

Kobayashi elmondta, hogy bár korábban volt róla szó, de nem céljuk, hogy visszatérjenek a gyökerekhez, inkább a Resident Evil 4 és Resident Evil 5 legjobb adottságait kívánják egybegyúrni és kiegészíteni, hogy egy igazán "színes" játék születhessen.

Kiderült, hogy a játékban három fő karakter lesz. Ebből kettőt már jól ismerünk (Leon és Chris), a harmadikat viszont úgy szeretnék megalkotni, hogy a fiatalok és új játékosok szimpátiáját nyerje el. Pontosan nem fogalmazták meg, hogy ez mivel kívánják elérni, de feltehetőleg egy amolyan antihős alkat lesz. Bizonyos feltételezések szerint egyébként ez a karakter a felnőtt Ashley Graham lesz, a negyedik részben megmentett lány.

A zombik is visszatérnek, de ezúttal sokkal gyorsabbak, mozgékonyabbak lesznek, sőt még fegyvereket is használnak majd. Ezek a zombik a J'avo nevet kapták. Ezek a "lények" már mutatnak némi emberi képességeket. Képesek megérteni a beszédet, együttműködni, fegyvereket használni viszont továbbra is rendkívül agresszív, ösztönszerű viselkedést tanúsítanak. A J'avo-k képesek regenerálni magukat, ha viszont súlyos sérülést szenvednek az adott testrész átalakul. Az átalakulások ráadásul változatosak lesznek, így kényszerítve a játékosokat a folyamatos stratégia változtatásra.

Nem mellesleg pedig egy olyan rendszer jelenik meg a játékban, ami képessé teszi karaktereinket arra, hogy menet közben is használhassuk fegyvereinket, valamint változik a közelharc is.

Azóta történt

Előzmények