Resident Evil 5 részletek és videó

Az interjúban a Resident Evil 5 producere, Jun Takeuchi beszélt, aki elárult egy s mást a készülő játékról: az információk között akad olyan is, amit már korábban is hallhattunk, de a rend kedvéért érdemes végigmenni mindegyikükön.

Az ötödik felvonás tíz évvel a legelső epizód incidense után játszódik: Chris Redfield-et egy látszólag ártalmatlan küldetésre küldik, hogy utánanézzen néhány furcsa eseménynek. A játék fő helyszíne a korábbi pletykákkal ellentétben nagy valószínűséggel nem Haiti lesz, hanem Afrika - a készítők legalábbis a videókban eddig látott pályarészt egy afrikai falu alapján modellezték le. Főhősünk először egyébként semmi különöset nem fog tapasztalni: nyugodtan mászkál a közösségben, és senki sem bántja, ám egyszer csak szemtanúja lesz annak, hogy két férfi összeverekszik, majd egyiküket berángatják egy kunyhóba, és furcsa mutáció megy végbe rajta - mindez a lenti videóban is látható.

A játékmenet szempontjából nem terveznek gyökeres változtatásokat véghez vinni, igaz, valamelyest fejlődés lesz megfigyelhető a negyedik részhez képest, komoly szerepet kap például a napfény, amellyel "soha nem tapasztalt" érzéseket akarnak majd előidézni. A masszív tömegjelenetek ezúttal sem maradnak el, a ránk támadókat pedig az ígéretek szerint széles fegyverpalettával - köztük persze a klasszikus darabokkal (pisztoly, shotgun, satöbbi) - vehetjük majd kezelésbe. Visszatérnek az előző epizódban remekül működő QTE (Quick Time Event) jelenetek is.

Takeuchi egyelőre nem beszélt a megjelenés időpontjáról, így azt továbbra sem tudjuk, hogy van-e esély a 2008-as premierre, néhány hét múlva azonban remélhetőleg okosabbak leszünk, a Capcom április közepén esedékes rendezvényén ugyanis többet is megtudhatunk majd a játékról. A lenti videó tartalmazza a DVD-n található gameplay jeleneteket.



A végére pedig egy érdekes pletyka, igaz, nem az ötödik résszel kapcsolatban: nemrég felbukkant egy forrás, amely egy elmosódott képet közölt a negyedik rész állítólagos újabb, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készülő, bővített kiadásáról, bizonyos Resident Evil 4: Classic Edition-ről, amit állítása szerint a Capcom san francisco-i főhadiszállásán fényképezett. Később ráadásul hivatalosnak tűnő, nagyfelbontású verziók is érkeztek a dobozképekről.