Renegade X - Érkezik a Firestorm mód

A Command & Conquer világában játszódó rajongói multiplayer FPS hamarosan frissül és a Tiberian Sun érába kalauzol el minket.

A Command & Conquer sorozatot bizonyára senkinek nem kell bemutatni, azt azonban talán kevesebben tudják manapság, hogy anno a nem csak RTS készült belőle, hanem FPS játék is. A 2002-ben megjelent Command & Conquer: Renegade finoman szólva sem volt remek alkotás, így hamar elfelejtődött, bár a belső nézetes akciójáték vonalat később a készítők megpróbálták feléleszteni a Tiberium című alkotással, amelyet végül elkaszáltak. A téma nem maradt kiaknázatlan, rajongók elhozták nekünk a RenegadeX című ingyenes programot, amely eredetileg egy Unreal Tournament 3 modnak indult, azonban az évek során kinőtte magát és a mai napig rengetegen játszanak vele (Érdemes még megemlíteni az idén érkező Earthbreakers-t, amely valahol a Renegade szellemi örökösének tekinthető) Némi teaser információk belebegtetése után nemrég érkezett a bejelentés, hogy új móddal frissül a program, jön ugyanis a Firestorm, amely a nevéből adódóan a Tiberian Sun érába kalauzolja el a felhasználókat.

Ahogy az alapjáték, úgy a frissítés is ingyenes lesz, de egyelőre megjelenési dátumot még nem kaptunk hozzá. A trailer végén csak annyit láthatunk, hogy ősszel várható a premier, reméljük hamarosan részleteket is kapunk a témában.