ReGamEX 9. - Retro videojáték és kvarcjáték kiállítás a Csokiban

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a rákospalotai Csokonai Művelődési Házban (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66. Tel.: 307-6191 Web: www.csokonaimk.hu) a ReGamEX – retro videojáték és kvarcjáték kiállítás. Az évente egy alkalommal jelentkező rendezvényen szemügyre és részben kézbe is vehetők a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépei, video- és kvarcjátékai. A történelem nem változik, de persze mindig előkerül valami olyan régi-új dolog, ami korábban még nem szerepelt a tárlaton. Így lesz ez most is, a kipróbálható gépek között is találunk majd újdonságokat, és a kiállított masinák között is lesznek eddig még nem látott igazi kuriózumok.


[+]

A ReGamEX nem titkolt célja – főképpen az ifjabb korosztályt célba véve – bemutatni az utóbbi negyven év bődületes technikai fejlődését a videojátékok evolúcióján keresztül. A mai szemmel már nevetségesnek tűnő, de a gyakorlatban mégiscsak igazi mókát és kihívást jelentő fekete-fehér grafikájú PONG (TV-foci, TV-tenisz, pálcika tenisz) gépekkel indul az iparág pionírjainak bemutatása, folytatva az otthoni számítógépeket világszinten elismertté tevő Commodore, Sinclair és Atari masináival. Nem feledkezünk meg a SEGA-Nintendo videojáték párharc jeles képviselőiről, ahogy a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjairól sem, és persze a 80-as évek hazai iskolaszámítógép programjának szinte minden egyes darabja is jelen lesz. A ReGamEX rendezőinek nem célja a látogatók „mindent a szemnek, semmit a kéznek” típusú kínzása, így az időutazós nosztalgia a több tucat működő, kipróbálható, játszható gép által válik teljessé.

A rendezvényen számos egyéb program is várja a látogatókat:  arcade és flippergépek freeplay módban (Budapesti Flippermúzeum), filmvetítés (Vakondok 4 Végigjátszás c. film), videojátékos témájú árusok (Wizards, Holdfény Team, Inked Pixel), kézműves foglalkozás (Hackerspace, Cubecraft), társasjátékos zóna (JEM / A-Games), modern VR-eszközök (Oculus DK2, PlayStation VR) kipróbálása (PlayMania / SaveGame – Magyar Videojátékosok Egyesülete), Nintendo Zóna (Switch és 3DS kipróbálás, Pokemon játékok), videojáték kvíz (SaveGame).

A kiállítás időpontja 2017. május 6-7. Szombaton 10-20 óráig, vasárnap pedig 10-18 óráig látogatható.

Jegyinfó:

  • Felnőtt: 1000 Ft
  • Gyerek (14 éves korig): 600 Ft
  • Családi (3 fő): 2200 Ft

Két napos belépő árak:

  • Felnőtt: 1600 Ft
  • Gyerek (14 éves korig): 1000 Ft
  • Családi (3 fő): 3600 Ft

További részleteket az esemény Facebook oldalán, valamint a Regamex hivatalos weboldalán találhatnak az érdeklődők.

Előzmények