Realisztikusan lengedező keblek nélkül érkezik PC-re az új Dead or Alive

A PC-s játékosbázis a verekedős játékok tekintetében manapság abszolút kiszolgálva érezheti magát, hiszen sok más alkotás mellett érkezik PC-s Dead or Alive 5 Last Round is, amelynek konzolos verzióját társoldalunk, a Gamepod már tesztelte is.

Hirdetés

A portolás kapcsán azonban néha limitációk is születnek, és a legfrissebb hírek szerint az új Dead or Alive is áldozatul esik ennek, ugyanis a PC-s verzió nem az új generációs, hanem a korábbi generációs konzolokra épül, ezen belül is a PlayStation 3-as verzió továbbfejlesztésével lesz dolgunk. Ettől függetlenül persze elérhető lesz a 4K-s felbontás, illetve az árnyékok részletessége a PlayStation 4 verzió szintjét is megüti, de hiányozni fog az úgynevezett Soft Engine. Ez a modul csak az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokra kiadott portokban van benne, és a karakterek bőrfelületének jobb megjelenítése mellett a női harcosok keblének realisztikus lengedezéséért felel. Ez a szimuláció figyelembe veszi a kebel méretét, a pozícióját, a karakter mozgását, valamit a bekapott ütéseket is, így a virtuális mellek ennek megfelelő formát vesznek fel. Tapasztalt konzolosok már tudják, hogy enélkül nem Dead or Alive a Dead or Alive.

A fentiek mellett a PC-s portnak be kell érnie a PlayStation 3-as verzió effektjeivel, illetve az extra pályák is kimaradnak.

A PC-s port hiányossága mögött nem technikai jellegű probléma húzódik. Megtudtuk, hogy a Soft Engine-t, illetve az új generációs grafikai effekteket a fejlesztők csak az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokra fejlesztették ki. Ez távolról sem jelenti azt, hogy az említett extrák működésképtelenek lennének PC-n, de jóval több időre volna szükség az átültetésükhöz. A portolást végző csapatnak ugyanakkor tartania kell a hónap végére tervezett megjelenést, és egyedül a PlayStation 3-ról volt tapasztalatuk a PC-re portolás területén. Mivel ilyenkor a kiadók jellemzően a biztonságot tartják szem előtt, a PlayStation 3-as alap logikus választásnak tűnt, de így a PC-s port grafikailag és a lengedező keblek tekintetében gyengébb lesz, mint az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokra kiadott verzió.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés