Razer újdonságok PlayStation 4-hez

PlayStation 4-hez szánt újdonságok érkezését jelentette be a Razer: a Raiju Ultimate és Raiju Tournament Edition két variáció egy kontrollerre, míg a Thresher egy headset, opcionálisan vezetékes vagy vezeték nélküli jelátvitellel.


[+]

A hármas csoportból a Raiju Ultimate a legérdekesebb szereplő, ez ugyanis egy moduláris kontroller, amelyen a digitális pad és az analóg kar cserélhető, a hozzá passzoló mobil alkalmazással pedig az összes gomb működése konfigurálható. Nem meglepő módon csatlakozási lehetőségként vezetékes és vezeték nélküli opciók is rendelkezésre állnak, az utóbbinál Bluetooth kapcsolattal számolhatunk, és nem hiányzik a színes világítást biztosító Razer Chroma megoldás sem. A készülék 352 gramm tömegű, és PlayStation 4-en kívül PC-vel is használható, a boltokban pedig az ősz folyamán találkozhatunk vele, 200 eurós ajánlott áron.


[+]

Ezek után kistestvérként tekinthetünk a Raiju Tournament Editionre, amelyről hiányoznak az olyan extrák, mint a cserélhető digitális pad vagy a Chroma világítás, ezek helyett inkább a lényegre koncentrál: megmaradt a 3,5 mm-es hangcsatlakozó, az opcionális vezetékes vagy vezeték nélküli jelátvitel, valamint a gyártó Mecha-Tactile kapcsolói. A funkciócsökkentésért cserébe valamivel könnyebb – 322 grammos – és olcsóbb – 150 euró körüli ajánlott árral rendelkezik.


[+]

Végezetül a Thresher for PS4 egy 50 mm-es neodímium mágnesekkel szerelt headset, 12 és 28 000 Hz közötti frekvenciaátvitellel, illetve behúzható mikrofonnal. Ez a 402 grammos egység vezeték nélküli módban használva 16 órás üzemidőt biztosít, ha pedig kábellel használjuk, akkor minden 3,5 mm-es csatlakozóval szerelt eszközzel kompatibilis. A rádiós jelátvitelt itt nem Bluetooth, hanem külön RF csatorna biztosítja, amihez USB-s adó tartozik. A Thresher szintén ősszel érkezhet meg a boltokba, ajánlott ára 130 euró.