Rayman Legends és az öltönyös emberek

Nagy vihart kavartak bizonyos játékos körökben az Ubisoft eheti bejelentései, melyek a korábban Wii U exkluzívként hirdetett Rayman Legends-ről szóltak.

Első körben csak annyit lehetett tudni, hogy az eredetileg a Wii U-val együtt rajtoló játék végül február 26-án esedékes kiadását is elhalasztotta az Ubisoft 6 hónappal, elsőre úgy tűnt, hogy minden ok nélkül, aztán másnap jött a hír, hogy a halasztás oka nem más, minthogy a játék átköltözik PS3-re és X360-ra is.

A különböző internetes híroldalakon és fórumokon erre persze szokás szerint elszabadultak az indulatok, az Ubisoft azzal védekezik, hogy mindezt amiatt lépte meg, mert a játékosok a jelenlegi konzoljaikon is szeretnének játszani az új Rayman játékkal, melynek elődje, az Origins, szintén megjelent szinte minden aktuális játékgépre.

Eközben egy névtelenségbe burkolózó korábbi Ubisoft alkalmazott, aki dolgozott a játékon, egy spanyol nyelvű fórumban szintén megszólalt az ügyben:

"Teljesen megértelek titeket, de nektek is meg kell értenetek egy dolgot. Ez nem a fejlesztő csapat döntése volt, hanem felső vezetéstől jött, ezért kérjük, ne a játékra legyetek mérgesek. Ha dühös vagy emiatt, képzeld el, mi mit érzünk. Gondolj bele a helyzetünkbe, május óta túlórában dolgoztunk a játékon, hogy elkészüljünk az E3-ra, havonta kellett egy új demó (eShop, Gamescon, stb…) miközben magát a játékot is be kellett fejezni a határidőre. Az első halasztás amiatt volt, hogy láttunk, nem leszünk készek időre, de aztán mindent beleadtunk, hogy a februári megjelenésre minden kész legyen. Szerintetek milyen képet vágtunk, amikor megtudtuk, hogy nem fogják kiadni? Nem hittem el…. Hónapokig alig láttuk a családunkat, a barátainkat, aztán kiderült, hogy mindez felesleges volt.” Ezek után hozzáteszi, hogy a Rayman Legends egy kiváló játék és marad is az, a fejlesztőcsapat pedig megérdemel minden támogatást a játékosoktól, és megkéri őket, hogy ne fordítsanak hátat a játéknak csak mert pár öltönyös ember egy nap rossz döntést hozott. Végül pedig annyit mond, hogy "A videójáték ipar tényleg ilyen szar.”

Ezek után az Ubisoft megígérte, hogy hamarosan jön majd egy új, Wii U exkluzív demó az eShop-ra, és maga a játék is megtartja bizonyos exkluzív részeit, melyek a másik két platformon nem lesznek elérhetőek.

Azóta történt

Előzmények