Rajongói frissítés jelent meg a Half-Life 2-höz

Ugyan egy kis késéssel adunk róla hírt, de egy héttel ezelőtt jelent meg Steamen egy, a Valve által támogatott, ingyenes rajongói frissítés a Half-Life 2-höz. Az idén 11. születésnapját ünneplő játék Filip Victor romániai modder hosszú munkájának köszönhetően még mai szemmel is újnak hat.

A világítás modellezése teljes frissítésen esett át, az árnyékok sokkal részletesebbek és a HDR sem maradhatott ki. Új részecskeeffektek kerültek a játékba, a köd megjelenítése is fejlődött és számtalan bug javításra került. A mod részeként több, mint 100 helyen hallható kommentár, melyekhez olyan ismert YouTube videósok kölcsönzik a hangjukat, mint Caddicarus, Brutalmoose, Ricepirate, Balrog the Master, ProJared, és Ross Scott, a Freeman's Mind készítője. Érdekes információkat tudhatunk meg a Half-Life 2 dizájnjáról, fejlesztéséről, hatásáról a játékvilágra, valamint meghallgathatjuk a rajongói közösség összefoglaló elemzését a történetről és a pályatervezésről.

A grafikai megjelenés változása nem érinti a modelleket, textúrákat és animációkat, a játékmenet is változatlan maradt. Victor így kommentálja a munkáját a mod brosúrájában:

A Half-Life 2: Update célja, hogy kijavítsa, leporolja és vizuálisan feljavítsa a Half-Life 2-t anélkül, hogy változtatna az eredeti 2004-es játékmeneten vagy az idő próbáját kiálló stíluson. Biztosítani akartam, hogy ez a frissítés olyasvalami legyen, ami tartós és megéri az időt, hogy végigjátsszuk. Remélem mind az új játékosok, mind a Half-Life széria veteránjai egyformán élvezik majd a sok munka gyümölcsét.

Azóta történt

Előzmények