Rainfall: The Sojourn

Akik szerették a SNES korszakban a JRPG játékokat azok most valószínűleg nagy örömmel tekintenek a  Rainfall: The Sojourn című játékra. A játék alapvetően PC-re készül, de a Kickstarteren összegyűjtött pénztől függően más platformokon is megjelenhet.

A játék fejlesztőjének vallomása szerint alkotását elsősorban a Secret of Mana sorozat, a Suikoden sorozat, a Chrono Cross és a Dark Souls inspirálták. A történet szerint egy Talyssa nevű kalandozót irányítunk akinek egy tragédia folytán se otthona, se családja. Útja során régi mesterét keresi viszont közben furcsa változásokat tapasztal. A világ és annak élőlényei természetellenes módon változnak. Az emberek szörnyekké válnak, míg az állatok túl gyorsan lépdelnek az evolúció létráján.

Az út során természetesen társakra is lelhetünk, és RPG-hez méltó módon fejlődhetünk. A játék megjelenése előreláthatólag 2013. októberében lesz esedékes. A Kickstarter projekt pedig ez év december 5-éig tart. A minimális 6 000 dollárt már bőven elérte, tehát már csak az a kérdés, hogy milyen platformokon jelenik még meg a PC mellett.