Rage: Nem lesz hozzá nagy felbontású textúracsomag

Március utolsó napjaiban tette közzé azon bejelentését a Bethesda, miszerint április folyamán a Rage és Skyrim játékokhoz patch-cset vagy DLC-t fognak bejelenteni. A játékosok ennek hallatán vad találgatásokba kezdtek, melyben legtöbbször az került felszínre, hogy valószínűleg a Skyrim után hamarosan a Rage is megkapja a nagy felbontású textúrákat.

Tény és való, hogy a Rage grafikája egyes helyeken még a DOOM 3 szintjét sem éri el (Lásd a képeken), ezért az lenne a logikus lépés az id Software részéről, ha ezt kijavítanák. Azonban nemrég maga John Carmack jelentette be a Twitteren, hogy nincsenek ultra felbontású textúrák a játékhoz. A Rage grafikájához felhasznált forrástextúrák legtöbbjének ez a maximális részletessége, nem pedig a tömörítés miatt lettek rossz minőségűek.

Ez azért is furcsa, mivel még jóval a megjelenés előtt mondta Carmack, hogy a Rage forrástextúrái tömörítetlen állapotban mintegy 150 GB-ot foglalnak, ezért a PC-s játékosok jóval részletesebb textúrákat fognak kapni annak megjelenésekor. Erre egy olyan játékot kaptunk, melyben még a DOOM 3-ban látottaknál is rosszabb minőségű textúrák vannak.

A játékosok eddig azt hitték, hogy az alacsony felbontású textúráknak két oka lehet: a tömörítési eljárás hibájából lettek ilyenek, vagy pedig azért butították le őket ennyire, hogy megfeleljenek a jelenlegi generációs konzolok számára is. John Carmack nyilatkozata azonban erre rácáfolt, így hát amennyiben valóban ezek a legjobb minőségű textúrák, amik készültek a játékhoz, akkor - hacsak egy modder nem készít hozzá - egyhamar nem lesz ultra részletességű textúracsomag.

Azóta történt

Előzmények

  • The Elder Scrolls V: Skyrim - Élménybeszámoló

    A Skyrim tipikusan egy olyan játék, amiről nehéz tesztet írni, hiszen több hónap is kevés ahhoz, hogy minden lehetőséget kipróbáljunk. Így elégedjetek meg egy kis összegzéssel.

  • Rage - Élménybeszámoló

    Mint ahogyan a címből is láthatjátok, ez nem szokványos játékteszt, hanem kizárólag az én személyes tapasztalataimra alapozott ismertető.