RAGE - Nem lesz dedikált szerver?

RAGE

Mostanában egyre-másra érkeznek lesújtó bejelentések, miszerint a PC-s változatokból kihagyják a kimondottan PC-hez való dedikált szervert. A sort az Infinity Ward kezdte a Modern Warfare 2-vel, majd nemrég a Rebellion is bejelentette, hogy az Aliens vs. Predator sem fog dedikált szervert tartalmazni, most pedig az id Software fő programozója, John Carmack is hasonló nyilatkozatot tett. Kijelentése szerint a RAGE sem fogja tartalmazni ezt a módot. Így fogalmazott:

"Még semmi sincs kőbe vésve, de jelen pillanatban mi is úgy gondoljuk, hogy nem lesz dedikált szerver támogatás a PC-re megjelenő Rage-ben." -- mondta rideg nyugalommal John Carmack a Varietynek. "A legjobb, hogy ebben nem kell úttörőknek lennünk, mert addig meglátjuk, a konkurencia hogy boldogul a döntéssel." -- tette hozzá, nyilván az Infinity Wardra célozva.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, miszerint a RAGE sem fog dedikált szervert tartalmazni, akkor elég nagy esély van rá, hogy a többi fejlesztő sem fog törődni ezzel a közeljövőben. Könnyen lehet, hogy az Infinity Ward forradalmat indított el, minek következtében még inkább háttérbe fognak szorulni a PC-s fejlesztések.

Azóta történt

Előzmények