Rage és Serious Sam 3 patch érkezett

Február 2-án az id Software, pontosabban fogalmazva a Bethesda elérhetővé tette a Rage című, poszt-apokaliptikus FPS játékának újabb javítócsomagját. Az 1.2-es verziószámot viselő patch javít a nagyon sokat kritizált, ronda textúrákon, amikor a játékos közelről néz egy textúrát, akkor az nagyon mosott volt. A javítást felkonvertálással és élesítéssel érik el, ami igencsak CPU intenzív dolog, ezért az id kifejezetten Quad-Core CPU-k megléte esetén ajánlja a funkció használatát. Fontos, hogy a textúrák nem lettek kicserélve, vagyis senki ne várja azt, hogy sokkal sokkal szebb lesz az összes textúra! Az új textúrajavítási funkciót a Video beállítások menüpontban lehet aktiválni Detail Textures néven.
A Bethesda felhívja a játékosok figyelmét, hogy az AMD (ATI) VGA tulajdonosok a 12.1a nevű előzetes driver-t alkalmazzák a játékhoz, mivel az biztosítja a legjobb élményt. A GameSpot fórumán egy felhasználó közzétett két darab screenshotot, amelyek a patch előtti, illetve utáni állapotot mutatja.
A friss 1.2-es Rage patch hivatalos és teljes változtatási listája elolvasható a Bethesda oldalán, a javítófoltot a Steam automatikusan telepíteni fogja.

Egy másik, szintén nagyon fontos és méretes javítócsomag érkezett a Serious Sam 3 nevű FPS lövöldéhez. A horvát Croteam csapatát egy rossz szó nem érheti, hiszen egy igencsak méretes csomagot dobtak össze, amelyben rengeteg fejlesztés kapott helyet. Ami talán a legfontosabb, hogy számos optimalizálás következtében a program gyorsabban fut, mint eddig, valamint a memóriaétvágyát is sikerült tovább csökkenteni. A mesterséges intelligencia (AI) szintén alapos ráncfelvarráson esett át, aminek következtében csökkent a CPU használat is. Technikai oldalról érdemes még megjegyezni, hogy a szoftver immár támogatja a Radeon HD 7000 szériát is.
A játékmenetet illetően egy súlyos, összeomláshoz vezető hiba is orvosolva lett, valamint a játékos karaktere új úszásanimációkkal gazdagodott.
A felsorolt dolgok csak töredéke az összes változtatásnak, a teljes lista ezen a linkenmegtekinthető. A Croteam minden dicséretet megérdemel, hiszen rengeteg erőfeszítést tesznek azért, hogy a játék minél jobban fusson, minél jobban optimalizált legyen és hogy a játékmenetbeli hibákat kiirtsák. A február 1-jén debütált javítás telepítését a Steam automatikusan elvégzi.

Azóta történt

  • Steam TOP 10

    A Valve kiadta a legfrissebb steames listáját, melyen a Space Marine és a Duke Nukem Forever vette át a helyet.