Rage: Az elavult meghajtókat okolják a PC verzió hibáiért

A Bethesda tegnap Amerikában megjelentette a Rage című poszt-apokaliptikus játékot, melyben elsőként mutatkozik meg John Carmack legújabb generációs motorja, az id Tech 5. Nos, a bemutatkozás nem volt zökkenőmentes, legalábbis PC-n, ugyanis a számítógépes kiadás hemzseg a bugoktól és optimalizálatlanságtól, melyekért a készítők az elavult videokártya drivereket, valamint a limitált API-kat teszik felelőssé.

Azaz konkrétan a jelenlegi OpenGL meghajtó számít picit idejétmúltnak, ugyanis a játék olyan fejlett technológiákat használ, melyeknek problémái vannak a jelenlegi API és driver limitációk mellett. A Bethesda Blogon írják is, hogy már felvették a kapcsolatot az AMD és nVidia videokártyagyártó cégekkel, és hamarosan várható az újabb OpenGL verziót tartalmazó meghajtók érkezése.

Időközben az AMD már ki is adta az - állítólag már működő - drivert. Innen tölthetitek le.

Azt is megemlítik, hogy akik a Battlefield 3 miatt használják a korábban kiadott drivert, azoknak szintén fel kell telepíteniük ezt a kiadást is, ugyanis majd csak a következő, WHQL verzió fogja tartalmazni mindkét játék futtatásához szükséges összetevőket.

Várhatóan az id Software is hamarosan kiad egy nagyobb patch-cset a játékhoz, melyben kijavítják ezeket a hibákat. Szóval türelem, mire nálunk kapható lesz a Rage, addigra valószínűleg lesz megoldás, hogy normálisan futtatható legyen.

Azóta történt

Előzmények