Rage: 8GB hely PS3-on és három lemez XBOX360-on

Egy Eurogamernek adott interjújában adott választ az id Software kreatív igazgatója arra a kérdésre, miszerint miért van az, hogy a Rage PS3 verziójában egy 8GB-os telepítési lehetőség is megtalálható, és vajon miért érkezik három DVD korongon a játék XBOX360-ra? Tim Willits mindenkinek azt ajánlja, hogy vásároljon nagyobb merevlemezt a konzoljába - még ha használtan is veszi azt az eBay-en -, mivel a PlayStation 3 változat egy olyan lehetőséggel lesz felvértezve, amit elmondása szerint a Sony nem enged meg minden játékfejlesztőnek.

Ugyanis ezzel a 8GB-os telepítéssel az összes nagy felbontású textúrát felmásolja a játék HDD-re, így lényegesen gyorsabb lesz annak futtatása. Azt is hozzátette, hogy az a szép a PS3-ban, hogy mindenkinek egyforma rendszere van; egy Blu-ray meghajtó, egy merevlemez, minden teljesen ugyanaz, nem kell gondolkodni, hogy: "Felinstalláljam?" vagy "Ne istalláljam fel?", mint például XBOX360 esetén.

Az XBOX360 verzió három DVD lemezen történő kiadásával kapcsolatban annyit mondott, hogy erre is hasonló okok miatt van szükség, habár aki nem tudja felinstallálni a teljes, körülbelül 22GB méretű játékot, annak sem kell elcsüggednie. Akik ugyanis nem rendelkeznek elegendő HDD kapacitással, azok úgy is megoldhatják, hogy egyszerre csak az első lemez tartalmát telepítik fel, ami a játék első fejezetét (A felét) tartalmazza.

Arra a kérdésre, miszerint kell-e majd ilyen esetben ismét lemezt cserélnünk játék alatt, Tim Willits elmondta, hogy bár visszamehetsz a korábbi fejezetbe, de egyáltalán nem lesz rá komolyabb okod, hogy ezt tedd. Magyarán a történet haladni fog tovább, felesleges lesz visszatérni a bejárt területekre.

Miután végigvitték az első fejezetet, a helyszűkében lévő játékosoknak csak annyit kell tenniük, hogy uninstallálják az első lemezt, majd feltelepítik a második korong tartalmát, amin a játék maradék része található és folytathatják azt. Aki pedig multizni szeretne és nagyon szűkében van a helynek, annak a harmadik lemezről egyáltalán nem szükséges semmit feltelepítenie, a többjátékos mód anélkül is működik majd.

Az interjú során felmerült a Rage által használt id Tech 5 technológia, valamint a reá épülő DOOM 4 is, aminek kapcsán azt kérdezték Tim Willits-től, hogy a technikai fejlődéssel lépést tud-e majd tartani a motor. Mire a válasz csak annyi volt, hogy az id Software által készített engine képességei még jócskán skálázhatóak felfelé, így gyerekjáték lesz majd implementálni azt a következő generációs hardverekre.

Azóta történt

Előzmények

  • Rage - TV reklám

    A Bethesda elkezdte a Rage reklámozását immár az amerikai TV-kben is.

  • Rage - koop

    A Rage is megkapja a népszerű koop játéklehetőséget.

  • Rage: A Gearhead kifosztása

    Az id Sorftware új játékának mostani bemutatójában láthatjuk, hogy miképpen indulunk a Gearhead banda széfjét kirámolni.