Quantum Theory - Új képek, videók és infók

A Quantum Theory-ról eddig nem sokat írtunk a Gamepodon, de most bepótolom a hiányosságot, és röviden összefoglalom, hogy a legutolsó hírünk óta eltelt több, mint egy év alatt milyen fejlemények vannak a játékkal kapcsolatban.

A legfontosabb változás az, hogy az eddig Playstation 3 exkluzív játék megjelenik XBOX360-ra is. A Tecmo december 18-án jelentette be hivatalosan, hogy mindkét verzió egyszerre fog megjelenni Japánban, mégpedig 2010 március 25-én. Az angol nyelvű változat pedig majd valamikor 2010 második negyedévében érkezik egyszerre Európába és Észak-Amerikába is.

A játék kétféle kiadásban jelenik majd meg, a normál változat mellett kapható lesz egy Limited Edition verzió is, ami extraként tartalmazni fog egy kemény fedeles könyvet a játék illusztrációival, egy zenei CD-t a játék soundtrack-jeivel, valamint egy voucher-kódot, amivel feloldhatunk egy extra játszható karaktert a játékban. A normál változat ára 7.980 Yen lesz, míg a Limited Edition-ért 9.980 Yen-t kérnek majd el (Az európai ár még nem ismert).

A Quantum Theory-ról azóta kijött két bemutató videó is, az egyik a 2009-es E3-ról, míg a másik a Tokyo Game Show-ról (A két videót megnézhettétek az előbb). A játék nagyon hasonlít az Epic által kiadott Gears of War-hoz, azonban ez a játék nem az Unreal Engine 3.0-át használja, hanem egy teljesen új, saját fejlesztésű grafikus motort, ami az egyik fejlesztő elmondása szerint technikailag a Ninja Gaiden alatt dohogó engine-re hasonlít leginkább.

Habár a játék szinte egy-az-egyben olyan, mint a Gears of War, azért felfedezhetünk benne olyan elemeket is, amiket eddig inkább az ázsiai jellegű akció-RPG-kben láthattunk. Például a női segítőtársunk mintha egyenesen egy manga-stílusú Japán RPG-ből jött volna át a játékba. Főkarakterünket Syd-nek hívják, aki nehéz páncélzatban, mindenféle lőfegyverrel felszerelkezve, nagy tételben irtja az ellent, ezzel szemben Filena, aki az egyszemélyes kampány során a társunk lesz, könnyű páncélban, kardokkal és könnyű fegyverekkel harcol, különféle kombókat alkalmazva. Össze tudunk majd vele dolgozni, azaz bizonyos szituációkban magunkhoz hívva el tudjuk őt dobni, hogy így érjen el egy nehezen megközelíthető ellenfelet, valamint egyéb taktikai feladatokat is eképpen tudunk majd megoldani. A játék ezen felül négy különféle többjátékos módot is fog tartalmazni fog, Voice Chat-el kiegészítve, így real-time tudunk majd kommunikálni a többiekkel.

A játékról eddig megjelent összes screenshotot megnézhetitek itt.

Azóta történt