PS3 mozgásérzékelős kontroller fejlemények

A PlayStation Lifetime még a múlt héten azt állította, hogy a Sony zárt körűen már bemutatta mozgásérzékelős irányítójának kezdetleges változatát, tegnap pedig több nagy és elismert forrás is megszellőztetett ezt-azt a témával kapcsolatban.

A DualShock már a múlté?

Az első adagot a GamesIndustry.biz szállította: az ő forrásuk azt állítja, hogy a Sony új PlayStation 3 kontrollere egy két részre szedhető irányító lenne, melynek mindkét felében mozgásérzékelő kapna helyet. Sőt, úgy értesültek, hogy egyes fejlesztők már kaptak is egy-egy példányt belőle, így akár már készülőben is lehetnek az első játékok - egy esetleges felfedés az E3-on tehát akár tényleges prezentációt is tartalmazhatna.

A történetet a Kotaku folytatta: a fenti információk kiszivárgását követően egy általuk meg nem nevezett forrástól azt tudták meg, hogy az elhangzottak nem százalékosan fedig a valóságot. Az irányító ugyanis az ő értesüléseik szerint nem egy két részre szedhető kontroller, hanem egy olyan speciális periféria, amely bár tényleg több részből áll, de a test különböző pontjaira - a kezekre és a lábakra - kell felhelyezni.

A dolog mindenképpen érdekes: tény, hogy nem először hallunk hasonlóról, mint ahogy az is, hogy a Microsoft is valami hasonlót tervez a pletykák szerint - könnyen megeshet tehát, hogy a Nintendo riválisai is beszállnak a mozgásérzékelősdibe.

A Sony a hivatalos reakció keretein belül csupán a szokásosat mondta: nem kommentálnak pletykákat és spekulációkat.