PrioVR: Teljes testet fedő VR-öltözék

A YEI Technology elindította a PrioVR nevű "virtuális valóság-irányító" Kickstarter kampányát, melynek keretében 225.000 dollárt szeretnének összegyűjteni a fejlesztésre. A szerkentyűből kétféle kiadás fog készülni, a Lite és Pro változatok között az érzékelők számában lesz eltérés. A PrioVR lényegében egy motion-capture eljárással működő irányító lesz, ami együttműködik a Kinecthez hasonló mozgásérzékelőkkel. Az alábbi videón bemutatják az eszköz működését:

A PrioVR nem lesz olcsó készülék, a Lite változatban 11 szenzor lesz és 450 dollárba fog kerülni, míg a Pro kiadásban 17 érzékelő található és 650 dollárt kell érte leszurkolniuk a vásárlóknak. Az Oculus Rifttől drágább, ám azzal ellentétben mindkét kiadás teljesen vezeték nélküli lesz, nem fognak zavarni mozgás közben a kábelek.

A szenzorok mindegyike tartalmaz egy magnetométert, egy giroszkópot és egy gyorsulásmérőt is, ezek segítségével akár nyolcszorosa is lehet annak sebessége a Kinecthez és egyéb hasonló eszközhöz (Pl. PS Eye) viszonyítva. Bár jelenleg még egy játékhoz sem készült olyan demó, amiben bemutathatnák a készülék működését, de a készítők megalkottak egy tesztkörnyezetet, abban prezentálják a PrioVR működését.

Azóta történt