Prey 2 információk

A GameReactor magazin feltárta az első konkrét információkat a készülő Prey 2 című játékról, melyekből kiderül, hogy a készítők egy rakás másik programból merítettek ihletet és azokat kombinálták.

A Prey 2 legelső pályája egy-az-egyben ugyanaz lesz, mint az első részben volt, ám ezúttal nem Tommy szemszögéből élhetjük majd át az eseményeket, hanem Killian Samuels, egy sheriff és börtönőr bőrébe bújva. Ő lesz ugyanis az új játék főszereplője, és a nemrég leadott előzetesben láthattuk is, ahogyan a repülőgépen egy rabot kísért.

A játékot fejlesztő Human Head Studios illetékesei azt nyilatkozták az újságnak, hogy a Prey 2 immár három éve fejlesztés alatt áll, valamint hogy a játékot az egyjátékos módra, valamint az XBOX360 platformra koncentrálva készítik el. Azonban az olyan extra dolgok, mint 3D, Kinect vagy Move támogatás, egyáltalán nem szerepelnek a terveik között.

Azt is elmondták, hogy mivel az egyjátékos küldetésekre fókuszálnak, így multiplayer sem lesz, viszont várhatóan több DLC is fog érkezni hozzá a későbbiekben. A magazinnak adott interjújában a Human Head illetékese a következőképpen fogalmazott: - "Ki játszaná a Prey 2-t többjátékos módban, például a Halo Reach helyett? Egy igazán ütős egyjátékos kalandra koncentrálunk."

A másik nagy horderejű bejelentés szerint a Prey 2 teljesen nyitott struktúrával fog rendelkezni! Ez annyit jelent, hogy oda megyünk, ahová csak akarunk, azzal beszélünk, akivel akarunk, valamint azt is mi döntjük el, hogy melyik küldetést vállaljuk el, nem lesz előre meghatározott fő történeti szál. Szintén rajtunk múlik, hogy a feladatainkat hogyan hajtjuk végre: harcolhatunk az ellenséggel szemtől szemben, de akár megpróbálhatunk ellopakodni is mellettük, ehhez a környezet, valamint az árnyékok megfelelő fedezékkel szolgálnak majd.

A Prey 2 producere is nyilatkozott az újságnak, elmondása szerint olyan játékokból merítettek ihletet, mint például a Mass Effect, Riddick, Mirror's Edge és a Blade Runner. A Prey 2 főhőse, Killian pedig olyan olyan rugalmas és hajlékony lesz, akárcsak Faith volt a Mirror's Edge című játékban, és ezt a játék során sokszor kell majd kamatoztatnunk, miközben parkour trükkökkel menekülünk majd az ellenfeleink elől.

A fent elhangzottakat összefoglalva a Prey 2 című játékot a Mirror's Edge mozgási sémája, a Mass Effect szabadsága és a Killzone 2 tűzpárbajai jellemzik majd. A program megjelenése 2012-ben várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények