Portal - Megjelent Switch-re, a modderek már a Half-Life 2-vel mókáznak

Nem hibátlan a végeredmény, csak néhány pálya érhető el benne és a stabilitással is gondok vannak, de így is értékelhető az elért eredmény.

Alapvetően videojáték módosításokról nem igazán szoktunk írni, de erről a hírről mindenképp érdemes szót ejteni néhány mondatban. Alig néhány nappal ezelőtt Nintendo Switch-re is elérhető lett a Portal Collection, ebben a Valve két legendás, díjnyertes játéka a Portal 1 és második része kapott helyet. Lelkes modderek már az első napon rávetették magukat a programokra, ennek köszönhető egy bizonyos OatmealDom nevű felhasználó elérte, hogy a Half-Life 2 is fusson a Nintendo hibrid konzolján. Mivel a Portal alapvetően a híres FPS modjaként látott napvilágot anno, így az eredeti FPS számos eleme benne maradt a file-ok között, ennek köszönhető a lenti videó is.

Természetesen a végeredmény nem hibátlan, alig néhány pálya indul csak el, a stabilitással is gondok vannak, valamint akadozásokat is tapasztalhatunk, de ezeken túl örömteli látni, hogy így megvalósulhatott a dolog. Talán egyszer a Valve is beadja a derekát és kapunk egy hivatalos Half-Life 2-t Switch-re.