Pocsék lett az Ouya?

 

Az Ouya nevezetű konzol a Kickstarteren támogatott eszközök egyik mintapéldája, ugyanis a gyűjtési idő alatt közel 8 millió dollárt sikerült összegyűjteni, ami a támogató program egyik legsikeresebb darabja. A fejlesztők egy kisméretű, széles kínálattal rendelkező konzolt ígértek, ami nem mellesleg olcsó. Az olcsó jelző itt 99 dollárt jelent, ami Amerikában aprópénznek számít, így nem csoda hogy az emberek ráharaptak a dologra.

A projektről folyamatosan szivárogtak az információk, amelyek alapján nagyon ígéretesnek tűnik a dolog. A fejlesztés már abban a fázisban van, hogy már a támogatók megkapták a maguk példányát, köztük az Engadget nevű oldal munkatársai is, akik rittyentettek is egy beszámolót az új konzolról. Azonban azzal szembesültek, hogy a kis Ouya nem épp olyanra sikeredett, mint amire számítottak.

A problémák egyik okozója maga a kontroller. Beszámolók szerint a mágneses fedlaprögzítés miatt nem épp túl stabil a kontroller, így elég könnyen szétesik. Másik probléma a kontrollerrel az, hogy gondok vannak a reakcióidővel. Olyan lenne, mintha egy 1-2 dolláros noname kontroller lenne, ami nem épp biztató.

Ám a problémáknak itt nincs vége. Állítólag az ígért széles játékkínálat sem épp valósult meg. Ugyanis kevés játék érhető el, ami úgy tűnik a premierig nem fog bővülni.

A fejlesztők persze ígérgetnek fűt fát, és azt is, hogy a boltokba kerülő példány már nem fogja ezeket a hibákat tartalmazni. Kérdés hogy mennyire fair az, hogy a támogatóknak csak egy félkész vackot dobnak, míg mindenki másnak már az állítólag tökéletes darabot adják.

 

Azóta történt

Előzmények

  • Ouya - premier dátum

    Végre pontos dátumot kapott az androidos konzol.

  • Ouya - free-to-try modell

    Az összes Ouya kompatibilis alkalmazás ingyenesen kipróbálható lesz.

  • Ouya: Áttervezték a kontrollert

    Kereszt alakú kialakítást kapott a D-pad, mellette az analóg karokat és pár egyéb dolgot is átterveztek az irányítón.

  • Akcióban az Ouya

    Az első fejlesztői készletek már megérkeztek, éppen ezért már néhány videó is készült magáról a gépről és a rajta futó játékokról.