Pletyka: Elérhető lesz a Battlefield 3 Steamen is?

Érdekes pletyka kapott szárnyra nemrég a Battlefield 3 PC verziójával kapcsolatban. Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy az Electronic Arts eltávolította pár játékát a Valve digitális disztribúciós platformjáról, mondván, hogy az új DLC politikájuk nem tetszik nekik. Több olyan játék jelent meg azóta, melyhez csak az EA saját rendszerén keresztül lehet hozzáférni, többek között a Battlefield 3, de például a Mass Effect 3 is csak Originen lesz majd elérhető digitális formában.

Nemrég azonban két érdekes bizonyíték bukkant fel, melynek alapján szárnyra kapott a jelen cikk témájául szolgáló pletyka, miszerint a Battlefield 3 Steamen keresztül is elérhető lesz hamarosan. Természetesen sem az EA, sem pedig a Valve nem fűzött még kommentárt az esethez, de azért megemlítjük őket, mert érdekesnek tűnnek. Íme:

  1. Az első bizonyítékot a Sapphire nevű hardvergyártó cég által meghirdetett Battlefield 3 nyereményjáték tartalmazza. A nyeremények leírása között ugyanis az alábbi mondat szerepel: "One (1) PC Game code for Battlefield 3, redeemable for the game on Steam (www.steampowered.com) with a Suggested Retail Price of $USD 59.99". Azaz a nyertesek között kisorsolnak egy Steamen beváltható Battlefield 3 kódot, 60 USD értékben. Persze az is lehet, hogy a Sapphire összekeverte a két platformot és valójában Originen keresztüli aktivációs kódról van szó, mindenesetre ott így van írva.
  2. A második bizonyítékot egy Steam felhasználó találta meg, mégpedig a Battlefield 3-hoz feltelepülő Punkbuster állományai között. Ezeket ismertette is a fórumozókkal, idézem, hátha később esetleg törlik:
  • PB is updated
  • BF3 the default installation location identified a total of the following -
  • C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Battlefield 3\
  • C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\battlefield 3\
  • C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\battlefield 3\
  • C:\Program Files\Electronic Arts\Battlefield 3\

Azóta már történt egy hasonló eset a Valve és az EA között - ahogy azt szintén megírtuk -, ugyanis időközben több Valve játék is felbukkant az Origin kínálatában. Akkor reménykedtünk benne, hogy talán sikerül egyezségre jutniuk, lehet, hogy a Battlefield 3 Steames megjelenése ennek az újabb ékes bizonyítéka lesz, ha a pletyka igaznak bizonyul.

Kíváncsian várjuk, hogy miképpen kommentálják majd az esetet a kiadók.

Azóta történt

Előzmények