PlayStation 4 - Vajon mikor mutatkozik be az erősebb gép?

Az utóbbi hónapokban konzol fronton sokan foglalkoztak azzal, hogy mind a Sony, mind a Microsoft egy-egy erősebb géppel is jelentkezik majd az aktuális generációban. Pletykák már jó ideje voltak az új gépekről, de az első lépést a Sony tette, meg amikor is a Andrew House elismerte, valóban fejlesztés alatt áll az új gép. Egyéb részletet nem kaptunk, de az kiderült hogy az E3-on nem hallunk majd a NEO kódnéven futó gépről. (Az idei expón a Microsoft leleplezte az Xbox One S-t, valamint a Scorpiót is, amely az alap One 4K játékra és VR-ra szánt változata lesz majd.)

A játékosokat most leginkább az érdekelheti, hogy vajon a Sony mikorra is tervezi hivatalosan leleplezni a nagyközönség előtt az új gépet, mikor kapunk részletes információkat a továbbfejlesztett konzolról. Természetesen a hardveres részletekről napi szinten hallunk szóbeszédeket, valamint állítólag már a fejlesztőknél vannak az új devkitek, de lassan talán ideje lenne a Sony-nak is lépnie, mert sokunkat érdekelne az új konzol.

Mivel a japán cégóriás kiállítóként nem vesz részt az idei Gamescomon, így kizártnak tartjuk, hogy ott mutatkozna be a gép, vagyis két nagyobb esemény marad az idei évben, ahol erre lehetősége lesz. Az egyik ilyen a szeptember 15-től szeptember 17-ig tartó Tokyo Game Show, amely az ázsiai térség legnagyobb gamer expója, a másik pedig az október 27-től 31-ig tartó Paris Games Week. Amennyiben a Sony nem kívánja egy eddig még be nem jelentett rendezvényen bemutatni az erősebb PS4-et, úgy a legvalószínűbb, hogy ezen két esemény egyikén kapunk majd új infókat. (Mi leginkább a TGS-re tippelnénk)

A másik kérdés ugyebár, hogy vajon a Sony meglépi-e azt, hogy a Scorpióval ellentétben még idén piacra dobja-e az új gépet. Véleményünk szerint erre nem sok esélyt látunk, azonban az lehetséges, hogy a 2017-es premierre előbb számíthatunk majd mint a Microsoft konzoljának esetében.

Azóta történt

Előzmények