Playstation 3 kontroller - A hónap bakija

A Yahoo! Finance webmagazin összeállította saját karácsonyi termékajánlóját, melyben nagyon figyelmes és hozzáértő módon feltüntették a Playstation 3 konzolt is, mint lehetséges ünnepi ajándékot. Azonban egy érdekes baki maradt a hirdetés szövegében. Mielőtt eltüntetnék az oldalról a hirdetést, vagy kijavítanák a szöveget, gyorsan bemásoltam ide, így mindenki a saját szemével győződhet meg róla, íme:

Sony PlayStation 3

It's all fun and games until the battery dies. Unlike its competitors, which use replaceable AA batteries, the PS3's remote control is glued shut. When the battery goes, Sony customers have to blow $55 on a new controller. Sony says there's an "environmental benefit" since gamers don't have to toss their batteries on a regular basis, but Isidor Buchmann, president of battery-equipment maker Cadex Electronics, says captive batteries are becoming common because it's cheaper for companies to eliminate the battery housing and hatch.

A hirdetés lényege tömören:

Minden játék és móka, amíg ki nem merül az elem. A konkurensekkel ellentétben, melyek mindegyike cserélhető AA-s elemeket tartalmaz, a PS3 kontrollere zárt, ragasztott. Amikor az akku elszáll, a Sony vásárlóinak új kontrollert kell vásárolniuk 55 dollárért. A Sony szerint ennek "környezetvédelmi előnyei" vannak, mert így a vásárlók nem fogják szelektálatlanul a kukába hajítani az akkukat, míg Isidor Buncmann szerint a rögzített akkuk azért fognak elterjedni, mivel a gyártóknak olcsóbb a terméket előállítani elemház nélkül.

A dolog pikantériáját az adja, hogy a hirdetés írója most vagy egyáltalán nem tudja, hogy a DualShock 3 akkuja szintén újratölthető, vagy arra az esetre gondol, amikor több száz újratöltés után végleg kipurcan az aksi, és akkor kell új kontrollert vennünk.

Azóta történt