PlayIT-Veletech 2015 ősz – összefoglaló

A hétvégén 38 830 látogatóval találkoztunk a PlayIT-Veletech rendezvényen. Kiállítóból sem volt hiány, felsorolni is nehéz lenne mindenkit. Mi magunk is rengeteg helyszínről tudósítottunk a két nap alatt, de még így is volt, ami kimaradt, hétfőn még jelentkezünk a H.A.C.K., a Nissan, a Sony és a mobilos kiegészítőkről íródott anyagainkkal. Addig is tekintsük át, mivel foglalkoztunk ma!

A nem épp könnyű sorsú Flippermúzeum 15 kipróbálható géppel képviselte a klasszikus vonalat, mellettük a Regamex és a Retro PC jóvoltából olyan régi konzolok és játékok kerültek elő, mint a C64, az Amiga, a NES, illetve a Super Mario, a Pong, vagy éppen a Rebel Alliance.


[+]

A Samsung standjánál a virtuális valóságban hullámvasutaztak a népek, mi pedig tettünk egy próbát a Skullcandy fejhallgatójával, ami a mély hangok mellé rezeg is, hogy ezzel produkáljon koncertszerű élményt. A mobilos vonalon megnyomkodtuk a myPhone és az Allview készülékeit, illetve végre kézbe kaptuk a Honor X2-t is, ami élőben még lenyűgözőbb, mint a képeken. A Huawei standján egyébként okosórát is láttunk, ami nem csak a mi szemünknek volt kedves.


[+]

A szombati havazás közben a Gigabyte standján is fagyos volt a hangulat, ömlött a nitrogén és emelkedett a feszültség. Azok számára, akik inkább a földönkívüliek világára vágynak, bemutattuk az Alienware standját is, ahol az apró Steam Machine mellett más érdekességek is felbukkantak. Közben a Magyar Honvédség kiképzést tartott és fegyverarzenált mutatott, de még célba lövés is volt. Aztán bedobtuk a cosplaybombát, hetvennél is több képet válogattunk be a galériába, míg a Skool segítségével a lányok szorgosan kódoltak, a KódGarázst pedig a tervekről faggattuk.

Akit a sok elektromosság kicsit már fárasztott, társas- és szerepjátékozhatott a JátékosLét szekcióban, ahol sakk, illetve kézi 3D rajzolási lehetőség is akadt. Voltak még pankrátorok, akik időről-időre összecsaptak, illetve a különböző játékos versenyek is folyamatosan zajlottak. A kiállítók között üdvözölhettük a Xeropan debreceni fejlesztőit, akik bemutatták a játékos nyelvtanulás általuk megálmodott és továbbfejlesztett módját. A Telekom szétszedte a laptopokat, hogy a látogatók szerelhessék össze időre.

A fentieken túl mindhárom csarnokban  voltak előadások YouTube hírességekkel, BMX mutatványosokkal és mindenféle egyéb érdekes emberrel, voltak képzések/oktatások, különleges beszélgetések a színpadokon, a Mobilarenáról is megtudhattak pár műhelytitkot a látogatók.

A nézők ajándékokat is nyerhettek, tartottak tombolasorsolást, a MasterCard pedig óránként elindította azt a hihetetlen gépet, aminek dominóktól kezdve súlyok, golyók és üvegek is a részét képezték. A kicsikre és a nagyokra egyaránt gondot fordítottunk: gyermek- és szülőmegőrző, mászófal és akadálypálya, dodgem és céllövölde, a Tropicarium egy része is a kiállításra költözött.

Mi nagyon jól éreztük magunkat Veletech, belülről úgy tűnt, hogy nem bántátok meg ti sem az eljövetelt. Néhányatokkal személyesen is sikerült pár szót váltanunk, a helyszínen és a hozzászólásokban is kaptunk konstruktív kritikát, ezeket mindenképpen észben tartjuk. Köszönjük, hogy kint voltatok, micsoda remek közönség!

Azóta történt