Pert nyert a Riot a botszolgáltató ellen

A bíróság a Riot Gamesnek adott igazat a Leaguesharp ellen indított perben. A csütörtöki döntés értelmében az alperes nem üzemeltetheti tovább a honlapját, a szolgáltatását nem értékesítheti, az egyik legnépszerűbb MoBA (League of Legends) készítőjének fejlesztőjének pedig 10 millió dolláros kártérítést kell fizetnie.

A tavaly augusztusban indult eljárást megelőzően a Riot Games megpróbálta közvetlenül felvenni a kapcsolatot a Leaguesharp illetékeseivel, ám ez nem vezetett eredményre, ezért fordultak a bírósághoz. A panasz szerint az alperes megsértette a DMCA-ban (Digital Millennium Copyright Act) foglaltakat, amikor kijátszotta a csaláselleni védelmet, és belepiszkált a szoftverbe.

A Leaguesharp 15-50 dolláros havidíjért kínált szolgáltatásokat a csalni vágyó játékosoknak, akik az alacsonyabb összegért például olyan előnyökhöz jutottak, mint a teljes térkép, vagy a varázslatok hatótávolságának kijelzése, havi tizenötezer forintért pedig akár egyszerre több fiókkal is játszott helyettük az automata.

Jogosulatlan előny
Jogosulatlan előny [+]

A Leaguesharp három üzemeltetőjét a bíróság örökre eltiltotta a League of Legendstől, a honlap és az általuk írt szoftvert pedig kivette a kezükből. Az elítélteken az sem segített, hogy egy perui fedővállalkozás mögé próbáltak bújni, a perben ugyanis a három magánszemélyt, illetve a jogi személyt is elítélte a bíróság.