PC-re és Nintendo Switch-re jön a Harvestella című szimulátor-RPG

A premierre még várnunk kell, a megjelenés ugyanis november elején várható.

A SQUARE ENIX bejelentette, hogy az új Szimulátor-RPG, a HARVESTELLA november 4-én érkezik Nintendo Switch-re és PC-re, benne Isamu Kamikokuryo (FINAL FANTASY XII) koncepciós művészetével és Go Shiina (Tales sorozat) zenéivel. A HARVESTELLA-ban a játékosok megtapasztalhatják a gyönyörű világot, ami az évszakok múlásával változik és élvezhetik a különböző játékmenetet, mint például a termények gondozását, a helyiekkel való barátkozást, vagy a kihívásokkal teli dungeonökbe való kalandozást.

A játék egy vibráns és színes világban játszódik, ahol négy óriás kristály, úgynevezett “Seaslight”-ok gondoskodnak a négy évszak stabil váltakozásának megteremtéséről. A kaland akkor kezdődik, amikor rendelleneségek kezdenek megjelenni a Seaslight-okon, amelyből létrejön a “Quietus”, azaz a halál évszaka, amely a természetesen előforduló évszakok között zajlik. A Quietus alatt a termények elhalnak, az emberek nem mehetnek ki otthonaikból és nyugtalanítóan, ezek az évszakok rejtélyesen egyre hosszabbak az évek előrehaladtával.

Ebben az Szimulátor-RPG-ben a játékosok terményeket növeszthetnek és gondozhatnak, felhasználhatnak hozzávalókat a főzéshez és a craftoláshoz és ellátogathatnak a túlvilágra, amely élénken változik az évszakokkal együtt. Meglátogathatnak különböző városokat, kapcsolatba léphetnek a városok lakóival, elmehetnek horgászni és még sok más vár rájuk. A játékosok különböző munkákból választhatnak, mint a Fighter, Shadow Walker vagy a Mage és elmehetnek dungeonökbe a csapatukkal, hogy útjuk során felfedezzék az igazságot a csapás mögött.