PC-n is elérhető lesz a PlayStation Now szolgáltatás

Az elmúlt pár nap nem kifejezetten kedvez a Sony-nak, ugyanis előbb a PlayStation 4 Slim szivárgott ki, majd a idő előtt megtudtuk, hogy érkezik egy wireless adapter a DualShock 4-hez, amelyhez kapcsolódik, hogy a PlayStation Now szolgáltatás is elérhető lesz PC-n. Két utóbbi esetében a Sony nem várt sokáig, hivatalosan is bejelentették, hogy mától elérhető lesz a streamelős szolgáltatás PC-n.

A PlayStation Now lényege, hogy adott összegért cserébe PlayStation 3 játékokat játszhatunk a PC-nken (illetve ugye PS4-en, valamint néhány okostévén), ehhez a korábban felvásárolt Gaikai technológiáját használják. Vagyis a játékokat csak streameljük egy központi szerverről nem a mi gépünkön található meg ténylegesen. A Now-hoz szorosan kapcsolódik a 25 dollárra beárazott wireless adapter leleplezése is, amellyel vezeték nélkül tudjuk kontrollerünket párosítani a számítógépünkhöz, bár utóbbinak sok értelmét nem látjuk, lévén eddig is meg lehetett oldani a wireless párosítást.

A PlayStation Now PC-s bevezetésének van egy árnyoldala is, hivatalosan ugyanis csak az alábbi helyeken lesz elérhető:

  • Észak-Amerika
  • Anglia
  • Belgium
  • Hollandia

Aki szeretné kipróbálni a PlayStaton Now szolgáltatást, annak érdemes lehet felkeresni a hivatalos oldalt, ugyanis 7 napig díjmentesen játszhatunk.

Azóta történt

Előzmények